Interaktivni dodatki:






Datum: 20. AVG 22 - RECEPTI

Rukola s paradižnikom in rozinami

Naj vam bo mešanje okusov izziv tudi pri pripravi solat. Sladko, kislo in slano doda jedi posebno svežino.

Sestavine

- 200 g sveže rukole
- paradižnik
- pest rozin
- nekaj rezin slanine
- strok česna
- pol dcl olivnega olja
- žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- sezam za posip

Priprava

Rukolo očistimo in operemo, paradižnik narežemo na kose.
Na dveh žlicah olja popečemo slanino. Odstranimo jo in na istem olju na hitro popečemo rozine. Dodamo preostalo olje, kis, sol, poper in strok strtega česna. Še toplo prelijemo na solato iz rukole, paradižnika in popečene slanine.
Jed potresemo s sezamom in postrežemo s kakšnim dobrim domačim kruhom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani