Interaktivni dodatki:






Datum: 14. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čudežne lastnosti listov jagod

Jagode so zagotovo najbolj prepoznan sadež po celem svetu, o koristnosti zelenih listov pa se malo ve. Preberite to in jagode boste jedli povsem drugače.

Zeleno listje jagod nam je večinoma v napoto in se ga trudimo odstraniti iz slastnih rdečih plodov. A ko bi vedeli, kaj se skriva v teh listih, tega ne boste nikdar več metali proč.

Posušene liste jagod so že naše babice uporabljale za čaj. Če k takem čaju dodamo še malo medu in ga čez noč ohladimo v temnem in hladnem prostoru (ne v hladilniku), dobimo prvovrstno osvežilno pijačo z mnogimi koristnimi lastnostmi. Pravzaprav so zeleni listi jagod najbolj zdravilni del rastline.


Listi jagod imajo namreč izjemne antioksidativne lastnosti, čistijo kri, krepijo imunski sistem, so zelo koristni za črevesje, uravnavajo prebavo, delujejo proti zaprtju, odpravljajo črevesne okužbe, zmanjšujejo nastanek črevesnih plinov, pospešujejo presnovo. Poleg tega se jagodno zelenje uporablja tudi pri zdravljenju jeter in ledvic, zmanjševanju oteklin, premagovanju vseh težav na grlu (nekateri ga celo priporočajo pri zdravljenju raka na grlu). Zelenje tudi zmanjšuje holesterol, zmanjšuje nevarnost nastanka bolezni srca in ožilja, z grgranjem lahko zdravite ustne rane. In nenazadnje, zaradi specifičnega jagodnega vonja pomaga zdraviti stres in lajša nespečnost.

Veste, kaj pa je najlepše pri tem? Iste lastnosti ima tudi sveže listje, zato mnogi nutricisti priporočajo, da jagode pojeste kar z njimi vred.



Čudežne lastnosti listov jagod
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani