Interaktivni dodatki:






Datum: 18. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

4 zdrave stvari, ki jih ne smete jesti za zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, vendar le, če jeste zdrav zajtrk. Na našo veliko žalost pa delamo velike napake ...

Vsa živila s presežkom sladkorja, soli in maščob nas bodo za zajtrk pustila lačna, povzročale bodo napihnjenost, pa tudi pojedli boste več, kot bi smeli in kot bi lahko. Zaradi tega je vsako hujšanje in trud, da bi zdravo živeli, vržen proč.

Tu so štirje primeri.

1. Žita
Žitarice za zajtrk je gotovo najbolj razširjen mit, ki pa v resnici ne velja. Žita so namreč polna sladkorja in imajo ogromno energije. Poleg tega boste kmalu spet lačni. Če že morate jesti žita za zajtrk, kupujte tiste kosmiče, ki imajo manj sladkorja in manj drugih prehranskih dodatkov (soli in maščob).

2. Energijske ploščice
Mnogi menijo, da so energijske ploščice dobre za začetek dneva. Ne, pa niso. Imajo ogromno sladkorja in so pravi vulkan kalorij. Tudi če si sami naredite energijsko ploščico, upoštevajte, da ima suho sadje ogromno sladkorja, oreščki ogromno maščob, pa tudi drugih elementov je v doma narejenih ploščicah. Če je le mogoče, se ploščicam ognite v vseh delih dneva.

3. Meso
Vedno imejte pred sabo: ni vse meso, kar mislite je da. Ali se tega lahko veselijo vegetarijanci? Odgovor je ne! Analize namreč kažejo, da je v mesnih izdelkih vedno manj mesa. Pazite se prekajenega mesa, slanine, klobas, hrenovk ... Večina mesnih proizvodov vsebuje nehumano količino natrija, maščob in beljakovin, ki nevarno hitro redijo, poleg tega pa s tako hrano dobesedno kličemo bolezni, da se aktivirajo.

4. Sokovi
Eden od klasičnih zajtrk-klišejev so tudi sokovi, ki v reklamah zagotavljajo vitamine, minerale, krepek imunski sistem ... Vse to bi bilo seveda res, če se večina sokov ne bi utapljala v tonah sladkorja. Edini sokovi, ki so pogojno dovoljeni, so sveže stisnjeni sokovi, kjer pa vsak sok vsako minuto izgubi vitaminsko in mineralno moč že po samo 1 minuti. Ne pozabit, da ima že sadje samo po sebi veliko sladkorja.



4 zdrave stvari, ki jih ne smete jesti za zajtrk
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani