Interaktivni dodatki:






Datum: 9. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Ko veste to, nikdar ne boste metali lupin v smeti

Da se pod lupinami skrivajo najboljše stvari, že ptički čivkajo, a jih večina še vedno meče v smeti.

Lupine so zelo koristne in bogate z najrazličnejšimi vitamini, minerali, vlakninami. Seveda to velja za sadje, ki je organsko pridelano, neškropljeno in po možnosti ni bilo izpostavljeno trgovskim preparatom za navidezno svežino in s podaljšanim rokom uporabe. Lupine povsem naravno pridelanega sadja je škoda metati proč. Preverite zakaj.

1. Banana
Notranji del bananine lupine je zelo učinkovito belilo zob. Če si boste vsaj 3 minute na dan vtirali v zobe bananino lupino boste po enem tednu opazili občutno razliko. Bolj naravnega, okusnega, vitaminskega in učinkovitega belila ne boste našli.

2. Lupina avokada
Vodo zavrite, za 1 do 2 minuti v njej kuhajte lupino avokada, odstavite in pustite da se ohladi. Po 15 minutah precedite, lahko dodate še malo limone, ali medu, tak čaj lahko daste tudi v hladilnik ... Čaj iz avokadove lupine ureja prebavo, je okusen, deluje proti zaprtju in vam daje energijo.

3. Ananasova lupina
Lupina ananasa je zelo močan diuretik, deluje protivnetno, vsebuje ogromno vitaminov in je odlična izbira za razstrupljanje telesa. Zlasti v poletnih mesecih lahko iz nje skuhamo čaj (lupino kuhamo 2 do 3 minute, ohladimo, precedimo, dodamo limono in pustimo v hladilniku). Tak čaj je izjemno vitaminski.

4. Lupina granatnega jabolka
Vsebuje ogromno antioksidantov, je učinkovito sredstvo proti driski, obnavlja kožo in odpravlja gube, celo celulita se lahko znebite s čajem iz lupin granatnega jabolka.

5. Citrusi
Gotovo se opazili, da je okus po limoni močnejši in bolj izrazit, če dodate celo limono z lupino vred. Razlika pa ni samo v okusu, pač pa lupine citrusov dajejo energijo, razkužujejo in delujejo protivnetno. To velja za vse vrste citrusov.

Še to ...

Čaj lahko pripravite iz praktično vseh vrst sadja z lupino. Če ga ohladite, je to lahko zelo prijeten naraven, domač in zdrav poletni napitek. Veliko boljše od industrijsko pridelanih pijač!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani