Interaktivni dodatki:






Datum: 20. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako omiliti opekline od sonca, a to ni jogurt

Gotovo ga imate doma. Če ne, pa si čim prej naredite zalogo, ker gre za vsestransko koristno, uporabno in zdravilno stvar ...

Tisti, ki ste s že poskusili blažiti opekline od sonca z jabolčnim kisom, lahko potrdite, da je to veliko bolj prijazna in učinkovita metoda, kot jogurt.

Jabolčni kis ima naslednje učinke:

  • je naravno protivnetno sredstvo, ki kožo napne, poleg tega pa lajša bolečine
  • vitamini in minerali v jabolčnem kisu kožo bogatij, hranijo in pospešujejo okrevanje
  • kis blaži srbečico
  • zmanjšuje luščenje kože (zato ga je dobro uporabiti tudi, če vas sonce ni močno opeklo, ker s tem preprečite kasnejše luščenje)
  • potegne toploto iz kože in deluje hladilno
  • odstrani vse škodljive bakterije s površine kože
  • omogoči koži, da vzpostavi potrebno pH ravnovesje, ki se zaradi izsušitve poruši
Če vas ti argumenti niso prepričali, potem je najbolje, da se še naprej hladite z jogurti, a dokler ne boste preizkusili metode z jabolčnim kisom, ne boste vedeli, kaj je celovita zaščita.

Kako uporabiti jabolčni kis?

Jabolčni kis morate obvezno razredčiti, ker lahko sicer stanje na koži poslabša in ne izboljša. Nerazredčen kis lahko povzroči še dodatne opekline. Na splošno pa obstajata dve različni metodi uporabe kisa.

Metoda 1:
V kopalno kad natočite mlačno vodo in v njo dodajte 1 do 2 skodelici kisa. V tej vodi bodite 15 do 30 minut. Ta metoda je najbolj učinkovita in prijeta. Boste videli.

Metoda 2:
Če nimate pri roki kadi, si pripravite pol litra hladne vode in pol skodelice jabolčnega kisa. V to mešanico namočite bombažno krpo in z njo pokrijte opečene predele. Krpo pustite na koži 15 minut, potem pa postopek ponovite.

Še opozorilo: lani je odstotek obolelih za melanomom (kožnim rakom) med mladimi do 25 let zrasel iz 4 na 11 odstotkov. Grozljivo!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
jabolčni kis
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani