3 recepti, ki vam jih ne bo razkril noben farmacevt
 | 
NASVET DNEVA: Sladica naj ne bo vsakodnevna razvada. Privoščite si jo le 1-krat na teden.

Interaktivni dodatki:






Datum: 1. AVG 17 - DOBRO JE VEDETI

3 recepti, ki vam jih ne bo razkril noben farmacevt

Včasih so recepti, kako okrepiti organizem sila preprosti. Kako tudi ne, ko pa so jih uporabljali že stoletja pred nami

Kalcij je pomemben za številne funkcije v našem telesu. Je ključnega pomena pri nastajanju kostne mase, preprečuje osteoporozo, normalizira delovanje živčevja, mišic, regulira utripanje srca, preprečuje zgoščevanje krvi in nastanek strdkov, krepi spanec ...

Morda pa niste vedeli, da obstajajo stvari, ki jemljejo telesu kalcij in tako povzročajo veliko škodo. Zato nikar ni se mislite, da imate dovolj kalcija. Preveč sedenja, kava, alkohol in gazirane pijače so na vrhu kradljivcev kalcija, kar je še zlasti škodljivo pri starejših in otrocih, ki ga potrebujejo za rast.

Nobena skrivnost ni, da je jajčna lupina sestavljena 90 odstotkov iz kalcija in to je tudi najbolj naravna oblika, kar jih obstaja v naravi. Poleg tega telo z lahkoto absorbira kalcij iz jajčne lupine, po kemijski sestavi pa ima kalcij podobno sestavo, kot zobje in kosti.

Jesti jajčno lupino, bi bilo najbolj zdravo, vendar pozor. Priporočena dnevna doza je namreč le 1,5 do 3 grame, pa še to pripravljene na poseben način.

Naslednji trije nasveti pomagajo pri vrsti težkih bolezni, primerni pa so tudi kot preventivni ukrep. Prav zaradi svoje moči so to domači recepti, ki bi jih farmacevti najraje izbrisali iz starih zdravilskih knjig.

Žleza ščitnica
Lupine osmih dobro opranih jajc posušite in zelo na drobno zdrobite. Prelijte jih s sokom dveh limon in pustite v hladilniku nekaj dni. Ko se lupine raztopijo, snov precedite in dodajte pol litra domačega žganja in pol kilograma medu. Vse skupaj premešajte in pustite stati 7 dni na temnem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Jemljite 2 do 3 žličke na dan - zjutraj na tešče, drugače pa po kosilu in po večerji.

Gastritis, čir
Žličko fino mletih jajčnih lupin (uporabite preprost trik: če kozarec z zdrobljenimi lupinami pretresete, bodo večji kosi "priplavali" na vrh, najbolj fini pa bodo ostali na dnu) zmešajte z žličko sladkorja in žličko zmletih nageljnovih žbic (klinčkov). Vsak dan vzemite za noževo konico te mešanice in jo pomešajte z žlico limoninega soka. Vse skupaj lahko zmešate z decilitrom mlačne vode, ali mleka. Vsekakor vzemite to mešanico na tešče in pred spanjem.

Krepi organizem in čisti kri
Potrebujete 4 do 5 jajčnih lupin. Dobro jih operite, zdrobite in dajte v 3 litre vode. Vse skupaj postavite v hladilnik in pustite stati teden dni. To vodo pijte z dodatkom limoninega soka in sicer ne več, kot 2 kozarca na dan. Ta pijača je primerna predvsem za otroke in starejše.



3 recepti, ki vam jih ne bo razkril noben farmacevt


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani