Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

3 obvezne stvari, ki jih morate vedeti o kremah za sončenje

Kožni rak postaja vse večji problem, zato bodite to poletje previdni na soncu, dobro pa je poznati tudi nekaj pomembnih stvari o kremah za sončenje.

1. Preverite rok trajanja
Kreme za sončenje imajo ponavadi omejen rok uporabe. Običajno 2, največ 3 leta, po tem datumu pa krema ni več uporabna. Še več! Lahko je celo nevarna. Pa še to morate vedeti, da tako dolg rok uporabnosti velja samo, če ste kremo hranili v hladnem in suhem prostoru. Tisto, kar je najbolj nevarno, je zaščita pred UV žarki, ki je pri starejših kremah praktično ni. Rok uporabnosti v veliko primerih pomeni zmanjšanje zaščitnega faktorja. Če torej želite resnično zaščito, poskrbite za sveže kreme.

2. Faktor več kot 30
Ne kupujte krem z zaščitnim faktorjem več kot 30. To namreč pomeni, da krema blokira 97 % UV žarkov, kar je nesmiselno. Optimalna zaščita za občutljivo kožo je 15. Raje kot kremo z visokim faktorjem poskrbite, da ne boste na soncu, ko je to najmočnejše (med 11. in 15. uro), še pomembneje pa je, da vaša koža ostane ves čas vlažna. Vsake dve uri pojdite v morje, ali pod tuš, ali pa si kožo navlažite s kremo.

3. Tudi ličila imajo zaščitni faktor
Nekateri kozmetični preparati imajo zaščitni faktor, ki je enak kremi za sončenje s faktorjem 7. Če torej najprej uporabite običajno kremo, nato pa še običajna ličila, se ne čudite, da v obraz ne boste tako zagorele, kot v druge dele telesa.

Predvsem pa pazite, kako se izpostavljate soncu. Sonce je vsako leto močnejše.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani