Interaktivni dodatki:






Datum: 1. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Tako hujšajo nutricistke: hitro in enostavno

Nutricistke so strokovnjakinje za hrano in redko hujšajo. Ko pa jih usoda ujame nepripravljene, se držijo teh 4 nasvetov ...

1. Pospešeni metabolizem
Metabolizem oziroma prebava je ključnega pomena za trdno zdravje, pa tudi predpogoj za uspešno hujšanje. Nutricistke zato dajejo prednost tistim živilom, ki v telesu sprožajo procese termogeneze, to je pojav, ko telo ustvari višek toplote. V to skupino živil sodijo kurkuma, kajenski poper, paprika v prahu, ingver, kardamom ... Vsa omenjena živila tudi pospešujejo celoten prebavni trakt in delujejo protivnetno.

Ob tem je potrebno dodati, da se nutricistke zelo dosledno držijo pravila, da nobene hrane ne solijo. Tudi solate ne!

2. Maščobne obloge
Iskreno se poglejte v ogledalo in se vprašajte, kje se vam nabira največ maščob. Odgovor na to vprašanje je tudi odgovor, kako se te maščobe znebiti. Ključ do uspeha je več gibanja (vsak dan vsaj pol ure sprehoda in 10 minut hitre hoje, ne teka!). Dejstvo namreč je, da maščobne obloge niso nič drugega, kot zaloga energije, ki si jo telo nakopiči. Za zdravo hujšanje je zelo pomembno, da se ustvari pretok energij. Toliko energije, kot zaužijete, vsaj toliko je tudi potrošite.

3. Stop lakoti!
Verjetno najpomembnejša stvar vsake hujševalne diete je, da ne smete stradati. Če ste med shujševalno dieto lačni, potem nekaj ni v redu. Nobena dieta do sedaj, ki je temeljila na odrekanju, ni obrodila sadov. Prav zato je zelo pomembno, da jeste vsaj 5 obrokov dnevno (lahko tudi več!), je pa res, da seštevek vse energije ne sme presegati predpisane vrednosti. Jejte nizkoenergijska živila z veliko vlaknin in veliko vode. K taki zelenjavi kombinirajte se jogurt in zmleta lanena semena, vse ti pa zmešajte v okusen zelenjavni smuti.

Vso hrano jejte počasi, obrok pa naj traja vsaj 30 minut.

4. Ni se vam treba odreči sladkega
S sladkimi jedmi ni nič narobe, če so zdrave. Zmotno je mišljenje, da so sladka živila škodljiva. Ni res! Škodljiva je procesirana hrana s prevladujočimi umetnimi sladili. Nutricistke brez težav pojedo veliko lubenic, ker so bogate z vlakninami, vitamini, minerali, skupaj s tem pa gre tudi naravni sladkor. Ne pozabit, da sladkor daje telesu energijo in vsako telo potrebuje energijo.

Kaj jesti?

Pripravite si kombinacijo lubenice, jabolka in medu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani