Polnjene bučke za žar ali pečico
 | 
NASVET DNEVA: Po močno začinjeni hrani se spahuje.

Interaktivni dodatki:






Datum: 30. JUN 17 - RECEPTI

Polnjene bučke za žar ali pečico

Pripravimo namaz, ki ga lahko uporabimo za zelenjavo, ki jo bomo pekli na žaru ali v pečici. Klobuke šampinjonov, malancane, bučke, paradižnik ...

Sestavine

- dve žlici stopljenega masla
- tri žlice naribanega parmezana
- večji strok strtega česna
- velika pest drobno nasekljanega peteršilja
- sol in poper
- origano za posip

Postopek

Vse sestavine premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo malo olivnega olja.

Bučko prerežemo na pol, in z žlico posnamemo semenje. Solimo in popramo. Maso namažemo v izdolbeno bučko. Dodamo še nekaj koščkov paradižnika in posipamo z origanom.
Tako pripravljeno bučko lahko spečemo na žaru, ali pa jo pečemo v pečici na 200 stopinj približno pol ure.

Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.



Polnjene bučke za žar ali pečico


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani