Spomladanska kumarična solata
 | 
NASVET DNEVA: Mastna hrana in ocvrta živila spodbujajo izločanje kisline v črevesju.

Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JUN 17 - RECEPTI

Spomladanska kumarična solata

Paše k mesu z žara. Lahko jo pripravimo dan prej, zadišala pa bo, ko bomo odprli kozarec in jo prelili z omako.

Sestavine:

- 2 večji sveži kumarici
- 2 kuhana krompirja
- mlada čebula z zelenjem
- 1,5 dcl jogurta
- žlica majoneze
- vejica kopra
- šopek svežega drobnjaka
- 2 ščepca mlete kumine
- sol
- poper

Priprava:

Kumarice dobro operemo in jih po dolžini naribamo. Posolimo jih in pustimo pol ure stati, da spustijo tekočino. Nato jih na rahlo ožamemo. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Uporabimo tudi zelenje. Krompir skuhamo in ga narežemo na kocke.

Vse sestavine po plasteh zložimo v kozarec in ga zapremo.

Pripravimo še omako iz jogurta, majoneze, nasekljanega kopra in drobnjaka. Dodamo kumino, poper in sol in jo prav tako shranimo v kozarcu.

Pred uporabo z omako prelijemo zelenjavne sestavinam v kozarcu, ga zapremo in pretresemo.



Spomladanska kumarična solata


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani