Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JUN 21 - DOBRO JE VEDETI

Osemurna dieta, ki topi kilograme

Že res, da je hitro hujšanje lahko nevarno za zdravje, a v osmih urah se vam nima kaj zgoditi tudi, če nič ne jeste. Vseeno pa lahko veliko pridobite ...

Medicinske diete običajno trajajo tedne in mesece, na tehtnici pa se vam skoraj nič ne bo poznalo (vsaj v primerjavi s trudom, ki ga boste vložili). Zdravniki pravijo, da so samo njihove diete varne in neškodljive za zdravje, da nimajo povratnega jo-jo efekta in tudi ne drugih stranskih posledic.

Druga vrsta hitrih diet je v resnici takšnih, da vam dovolijo jesti le prazno, brezenergijsko hrano, ki vam sicer napolni trebuh, v resnici pa ste vseskozi lačni in za čas diete stradate bolj, kot si mislite, da zmorete. Take diete imajo običajno jo-jo efekt, je pa res, da shujšate tudi 10 kilogramov in več v samo nekaj tednih.

Hit letošnjega poletja pa bodo očitno nekajurne diete, ki v resnici to niso. So samo "pametni" napotki, kako izboljšati svoj način prehranjevanja. Prav zato vam svetujemo, da poskusite s to dieto. Lahko že danes.

Bistvo tokratne 8-urne diete je, da jo morate začeti točno 8 ur po tem, ko ste vstali. Ura je zelo pomembna, ker zajame tudi čas večerje in nočnega posedanja pred televizorjem. Torej: če ste vstali ob 8. uri, potem začnite hujšati ob 16. uri. Sliši se mikavno, kajne?! Ko bi še učinki bili takšni ...

Če je 16. ura začetek diete, potem si zapomnite nekaj pravil:


  • v času diete (torej do polnoči) lahko pojeste samo 4.186 J (1000 kalorij) (če vam znese, poskusite s 2.093 J (500 kalorij) - manj je lahko škodljivo, ker telo preklopi na režim varčevanja, kar vas bo v resnici redilo).

  • kmalu po začetku diete (približno 30 minut po začetku) si privoščite popoldansko malico (sadje, sladoled in sladice, vendar brez sladkorja ...)

  • 4 ure po začetku diete si privoščite večerjo, ki pa naj bo samo iz zelenjave, lahko tudi samo sadja, ali za pest velik kos piščančjega mesa pečenega na žaru (ne mešajte krompirja, tudi riža ne)

  • zapomnite si: 2.093 J (500 kalorij) oziroma 4.186 J (1000 kalorij) ni veliko.
Naslednje jutro se lahko najeste po mili volji, pa tudi kosilo si boste, vedoč za dieto, že naslednji dan privoščili bolj obilno, kot sicer.

Po treh dneh boste ugotovili, da jeste zaradi oči, ne pa zaradi dejanske potrebe. Ko se boste navadili, večerje sploh ne boste več pogrešali.

In še to: v času diete, pa četudi traja samo nekaj ur, ne smete piti nič alkoholnega, tudi sladkorju in slanim jedem se morate izogibati, pijete pa lahko samo vodo segreto na sobno temperaturo.

Pa dober tek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani