LCHF enolončnica z govedino in popečenim paradižnikom

Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JUN 17 - RECEPTI

LCHF enolončnica z govedino in popečenim paradižnikom

Še ena okusna jed iz niza enolončnic. Uporabimo lahko govedino iz juhe.

Sestavine:

  • majhna glavica ohrovta
  • pest nasekljane čebule
  • strok česna
  • malo narezanega pora
  • sol
  • poper
  • mleta kumina
  • tekočina za zalivanje ( lahko je juha iz govedine)
  • paradižnik
  • rezina pršuta
  • muškatni orešček
  • olivno olje
Priprava:

Ohrovtovim listom odstranimo debela stebla in jih za par minut blanširamo v vreli vodi.
Med tem na olivnem olju popražimo čebulo, por in česen. Dodamo blanširan ohrovt, ki smo ga narezali na kocke. Dodamo ščepec kumine. Solimo, popramo in zalijemo s tekočino. Kuhamo 15 minut.

Nekaj žlic jedi odstranimo in prihranimo, da jo bomo kasneje dodali. Preostanku dodamo muškatni orešček, dve žlici kisle smetane in s paličnim mešalnikom zmiksamo.

Prelijemo v jušno skodelico v kateri bomo postregli. Dodamo prihranjen ohrovt, na kose narezano govedino, popečen paradižnik, začinjen z zeliščno soljo in posujemo s popraženim pršutom, narezanim na kocke.

Gostoto jedi prilagodimo svojemu okusu z tekočino, ki jo dodamo. Preden postrežemo pokapamo z olivnim oljem.

Jed je LCHF in brez glutena.



LCHF enolončnica z govedino in popečenim paradižnikom


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani