LCHF enolončnica s koromačem in ingverjem
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.

Interaktivni dodatki:






Datum: 31. MAJ 17 - RECEPTI

LCHF enolončnica s koromačem in ingverjem

Enolončnica je zelo zanimiv projekt na krožniku, ker zahteva malo časa za pripravo, uporabimo lahko pestro izbiro sestavin in dobimo polnovreden hranljiv obrok, ki ga lahko pripravimo dan prej in odnesemo s seboj v službo.

Sestavine:

  • glavica koromača
  • 20 g svežega ingverja (kos v velikosti palca)
  • strok česna
  • manjši korenček
  • piščančja prsa
  • maslo
  • 1 dcl sladke smetane ali kokosovega mleka
  • olivno olje
  • sol, poper
  • kurkuma v prahu
  • črni sezam za posip
Priprava:

Koromač prerežemo na pol po dolžini. Odrežemo rezino debeline pol centimetra. Ostalo narežemo na manjše kocke. Porabimo vse, vključno z steblom in zelenjem.
Piščančje meso narežemo na medaljone.

V ponvi na treh žlicah olivnega olja in žlici masla na obeh straneh popečemo najprej rezino koromača, nato še piščanca. Odstavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
Na isti maščobi (če jo je premalo, jo še dodamo) na kratko in na ne preveliki vročini, med stalnim mešanjem, popražimo na kocke narezan ingver, nastrgan korenček, dodamo strt česen in ščepec kurkume. Dodamo koromač in zalijemo z vročo vodo. Prilijemo toliko tekočine, kot je potrebujemo za en obrok in počasi kuhamo še 15 minut.
Minuto pred koncem dodamo še sladko smetano ali kokosovo mleko.

Juho prelijemo v primerno posodo in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega.

V skledico z juho postavimo še piščanca in popečen koromač ter posipamo s črnim sezamom.

Juha je narejena po LCHF in je brez glutena.



LCHF enolončnica s koromačem in ingverjem


LCHF enolončnica s koromačem in ingverjem


LCHF enolončnica s koromačem in ingverjem


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani