Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja

Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUN 17 - RECEPTI

Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja

Za sladek vikend: kaj pa češnjev zavitek iz malih, črnih, sočnih češenj?!

Sedaj, ko je sezona češenj na višku, se mu skorajda ne moremo izogniti. Če pa h klasičnemu receptu za zavitek dodamo malo eksotičnega pridiha, ga pripravimo s kokosovim sladkorjem in omako z ingverjem, pa dobimo ekstravagantno sladico znanega okusa.

Sestavine:

  • dva kosa vlečenega testa
  • približno kilogram izkoščičenih češenj
  • skuta
  • kisla smetana
  • vanili sladkor
  • jajce
  • kokosov sladkor
  • sok pol limone
  • limonina lupina
  • cimet
  • maslo
Omaka z ingverjem:
  • prihranite nekaj češnjev za dekoracijo
  • maslo
  • zvrhana žlička sveže naribanega ingverja
  • cimetova skorjica
  • dva klinčka
  • janeževa zvezda
  • rezina limone
Priprava:

Količine sestavin uporabimo po okusu in glede na velikost zavitka. Za dva zavitka vmešamo v 250 g skute eno jajce, tri žlice kisle smetane, malo limonine lupine, noževo konico cimeta in vanili sladkor. Kokosov sladkor in limonin sok vmešamo v očiščene češnje. Približno 3 do 4 žlice na kilogram češenj.

Prvi kos testa premažemo s stopljenim maslom. Nato enakomerno razporedimo skutin nadev. Do polovice testa potresemo češnje. Zavijati začnemo na nadevani strani. Položimo ga v namaščen pekač in premažemo s kislo smetano, v katero smo vmešali jajce. Enako ponovimo še z drugim kosom testa.

Postavimo ga v ogreto pečico na 180 in pečemo 40 minut.

Omaka

Ko zmešamo češnje, limonin sok in kokosov sladkor, pustimo nekaj časa stati, da češnje spustijo sok. Za nadev jemljemo češnje iz vrha, tekočino in nekaj češenj pa prihranimo.
Na maslu na hitro popražimo drobno nakockan ingver. Prilijemo prihranjen češnjev nadev, ki smo mu dodali žličko kokosovega sladkorja in malo tekočine (vode) po potrebi. Dodamo cimetovo skorjico, klinčke, janeževo zvezdo in rezino limone. Pustimo 15 minut počasi vreti.

Omako lahko uporabimo za dekoracijo krožnika, ali pa postrežemo v kozarčku ob zavitku.



Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani