Interaktivni dodatki:






Datum: 9. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

3 uživaški recepti proti celulitu

Odstranjevanje celulita spremenite v vrhunsko razvajanje

Celulit se pojavi, ko se pod kožo pojavi preveč prostih plavajočih maščobnih celic. Nastane lahko zaradi hormonskega neravnovesja, slabe in neredne prehrane, lahko je tudi posledica strupenih oblog, ki jih telo (še) ni uspelo izločiti, je tudi gensko pogojen, pogosto je tudi posledica pomanjkanja aktivnosti in nezdravega življenjskega sloga, v vsakem primeru pa se mu s starostjo ni mogoče izogniti, četudi vse delate prav. Povedano drugače: celulitu se z leti ni mogoče izogniti.

Zato pridejo še kako prav domači recepti za odstranitev, še posebej, če so takšni, da boste v njih neizmerno uživali.

1. Solna kopel
Izberite si dan ali dva v tednu, ko tuširanje zamenjajte s kopeljo. Zelo pomembno je, da to počnete redno in kontinuirano, saj bodo le tako vidni tudi učinki. Solna kopel ne razgrajuje samo nečistoče, ki se nabirajo pod kožo, pač pa tudi odstranjuje vodo, ki se nahaja tik pod povrhnjico, pomaga razstrupljati in telo, predvsem pa pomaga očistiti kožo.

Kako pripravite solno kopel?

Potrebujete 1/2 skodelice morske soli in dodajte 2 žlici vode. Oboje dobro premešajte, da se sol čim bolj raztopi. V kad najprej do polovice natočite vročo vodo in dodajte polovico raztopljene morske soli. Počakajte 30 minut, nato pa dotočite še hladno vodo. V preostanek raztopljene morske soli dodajte še žličko pecilnega praška in 3 žlice jabolčnega kisa. Vse skupaj premešajte in dodajte k vodi v kad.

V kadi bodite 30 do 60 minut, med tem pa si z roko masirajte predel, kjer je celulit najbolj izrazit.

2. Očiščevalna glinena kopel
Glina pomaga odpraviti nečistoče iz telesa in je eden najboljših elementov za odstranjevanje celulita. Poleg tega spodbuja krvni in limfni obtok in pomaga topiti proste maščobne celice celulita.

Kako pripravimo glineno kopel?

Potrebujemo 2 žlici medu, 1/2 skodelice svežega limoninega soka in 1/2 skodelice zelene gline. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite pasti podobno homogeno zmes, nato pa si z njo napravite obloge na mestih, kjer je celulit najbolj izrazit. Oblogo pustite 10 do 15 minut. Vmes si pripravite kopel z ne preveč vročo vodo. Ko odstranite oblogo, si privoščite še 15 do 30 minut vodne kopeli z masažo s celulitom prizadetih območij.

3. Čiščenje s kavo
Če nimate pri roki zelene gline, si lahko pomagate tudi s kavo. Kofein namreč napne in pomladi kožo, hkrati pa vas bo aroma kave pomirila in napolnila z energijo. Res se boste počutili kot prerojeni.

Kako pripravimo kopel s kavo?

Zmešajte 2 žlici kokosovega olja in 1/2 skodelice kave. Po želji lahko dodate še 2 veliki žlici sladkorja. S tem boste dobili bolj grobo zmes. Podobno kot pri glini si namažite predele, kjer je celulit najbolj izrazit. Z nežnimi krožnimi gibi si masirajte telo vsaj 15 minut, nato pa si privoščite še 20 do 30 minut poležavanja v topli vodi.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
morska sol
 
kava
 
zelena glina
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani