Interaktivni dodatki:






Datum: 31. MAJ 20 - RECEPTI

Super jagodna sladica, ki ne redi

Za kremast jagodni sorbet potrebujete samo dve sestavini, dobili pa boste izredno uravnoteženo sladico

Sorbet je ledeni desert, ki je najpogosteje pripravljen iz sadja ali sadnih sokov, po svojem izgledu pa spominja na sladoled. Ker ne vsebuje mlečnih maščob, je bolj zdrav od sladoleda, poleg tega pa tudi izrazitejšega okusa in predvsem enostavnejši za pripravo.

Sestavine za okusen jagodni sorbet:

  • 450 gramov svežih jagod
  • 50 gramov medu ali agavinega ali javorjevega sirupa
Priprava:

Jagode očistite in operite, razpolovite jih in jih za kakšno uro dajte v hladilnik, da postanejo čvrstejše. To je pomembno, da dobite kremasto strukturo. Pomembno je, da so jagode ohlajene, ne pa zamrznjene.

Ko so jagode dovolj ohlajene, jih dajte v mikser, dodajte sirup oziroma med in vse skupaj dobro premešajte, da dobite kremasto strukturo. Po potrebi lahko dodate še več sladila, če vam je všeč slajši okus. Pazite le, da uporabljate kvaliteten organski sirup brez primesi.

Kremasto zmes prelijte v posodo za globoko zamrzovanje. Posodo dajte še za dobro uro v zamrzovalnik, potem pa lahko sorbet postrežete. Pomembno je, da iz zamrznjene zmesi še vedno lahko oblikujete kroglico podobno sladoledni.

In zakaj je tak sorbet koristen?

Jagode imajo veliko vitamina C in tudi drugih mineralov. Javorjev sirup velja za naravno sladilo indijanskih plemen, sicer pa čisti organizem pospešuje hujšanje. Pri javorjevem sirupu se izogibajte nakupu sirupa v trgovinah, ker tak sirup v resnici vsebuje samo 20 odstotkov sirupa, ostalo pa so razni dodatki, barvila, umetni okusi in koruzni sirup, ki pa je v resnici škodljiv. Pravi javorjev sirup ima kar 54 antioksidantov, ki zavirajo in preprečujejo razvoj prostih radikalov, ti pa povzročajo raka in sladkorno. Javorjev sirup še vsebuje veliko cinka in mangana, ki krepita imunski sistem, krepita tudi srce in ožilje. Prav zaradi antioksidantov se javorjev sirup uvršča na seznam super živil.

Ne boste verjeli: k jagodnem sorbetu z javorjevim sirupom se najbolje poda kozarec kvalitetnega rdečega vina.

Kaj pa agavin sirup?

Pri agavinem sirupu je pomembno, da je čim temnejši, ker to pomeni, da ga med pridelavo niso preveč segrevali. Termično obdelan sirup namreč izgubi koristne minerale in encime, ostane pa fruktoza in nič hranilnosti. Ne smemo pozabiti, da ima agavin sirup izredno nizek glikemični indeks, hkrati pa je prav visok odstotek fruktoze tista lastnost, ki mnoge odvrne od redne uporabe.

Sicer pa si lahko več o agavinem sirupu in njegovi koristnosti pri premagovanju raka lahko preberete v prispevku Agavin sirup je tudi proti raku + recept.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
jagode
 
javorjev sirup
 
agavin sirup
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani