Interaktivni dodatki:






Datum: 5. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Kratkoročne diete najbolj redijo

Kako v poplavi shujševalnih diet prepoznati pravo? Ponujamo vam recept, ki vas bo presenetil!

Bi radi slišali preprost recept, kako prepoznati idealno in za vas optimalno shujševalno dieto? Preden vam razkrijemo veliko skrivnost, naj vam postrežemo s podatki raziskave, ki so jo naredili v petih največjih državah Evrope.

Raziskovalci iz več nacionalnih inštitutov so zbrali shujševalne diete objavljene v tiskanih medijih in naredili obsežno analizo. Tiste, ki so dejali, da se držijo diete, so spremljali dlje časa, ob tem pa so vsi morali natančno popisati svoj jedilnik. ko so nato rezultate po posameznih državah združili, so presenečeno ugotovili, da se nacionalni rezultati prav v ničemer ne razlikujejo. Povsod je enako. Brez izjeme.

Prva stvar, ki so jo ugotovili, je, da večina ljudi že takoj na začetku naredi napako. Namesto, da bi telo postopoma pripravljali na dieto, začno z drastičnimi ukrepi in že takoj prvi dan izpostavijo telo stradanju. Organizem se na hitro spremembo v prehranjevanju odzove na svoj način. Preklopi v način varčevanja, kar pomeni, da organizem ne troši zalog, pač pa ste pogosteje utrujeni, potrebujete več spanca, pri nekaterih se pojavijo tudi težave s spominom, koncentracijo, celo vid in sluh se lahko poslabšata.

Telo ne ve, da se vi želite znebiti maščobnih oblog, zato bo vse naredilo, da jih obdrži. Za hude čase.

Druga napaka diet iz revij je, da trajajo premalo časa. Računica je namreč preprosta. Kilogram teže je namreč vreden 31.401 J (7500 kalorij). Če torej vsak dan pojeste 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je vaša predpisana količina, boste za 1 samcat kilogram potrebovali več kot 2 tedna. Zdaj pa si izračunajte, ko vam kdo reče, da je v enem mesecu shujšal za 10 kilogramov? To enostavno ni res. Ali gre za čarovnijo, najpogosteje pa je razlog izguba tekočine.

Kaj vam pomaga 10 kilogramov manj na tehtnici, ko pa imate dehidrirano telo ...

In še druga napaka, ki se pojavlja v veh državah, večina diet je namreč prekratkih. Shujšati 5 kilogramov je projekt celega poletja.

Diete, ki trajajo teden dni, morda dva, niso vredne nič!

Zakaj?

Telo zaradi krutega začetka preklopi v način varčevanja. Ko pa po tednu dni zaključite z dieto, postanete nenormalno lačni, ker se telo boji, da bo spet prišla kriza in si želi narediti še več zaloge.

Zato so si raziskovalci enotni: v prav vseh državah se je pokazalo, da kratkotrajne diete ne hujšajo, pač pa redijo!

Ne verjemite nobeni dieti, ki ne traja vsaj 3 mesece.

Kaj še mora imeti prava dieta?

Predvsem se je lotite počasi in vztrajno. Že priprave na dieto morajo trajati teden dni, potem pa se morate držati optimalnega nivoja kalorij.

A na koncu tudi to ni dovolj.

Kmalu boste ugotovili, da organizem sam presodi, kaj je za njega optimalna telesna teža in to mejo boste res težko premagali. Še posebej, če se vaša pričakovanja krepko razlikujejo.

V tem primeru pa samo bolezen poskrbi, da drastično shujšate. Tega pa si v resnici nihče ne želi, kajne?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hujšanje
 
dieta
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani