Interaktivni dodatki:






Datum: 26. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj kupovati vedno in samo bel toaletni papir?

Toaletni papir spada med osnovne higienske potrebščine vsakega doma, večina ljudi pa se ne zavzame, kakšen papir kupuje. Pa bi se morali!

Rumeni, modri, plavi dišeči, pisani, vzorčasti ... Vrst toaletnega papirja je nešteto. Le redki se spomnijo, da je FDA (ameriška uprava za hrano in zdravila) že leta 1987 za higienske potrebe prepovedala uporabo določenih barv in vonjav, ker škodljivo vplivajo na naše zdravje in na živali, poleg tega pa povzročajo tumorje, vnetja (iz njih lahko nastanejo hemeroidi), celo raka na materničnem vratu. Sicer se je tehnologija izdelovanja toaletnega papirja od takrat močno spremenila, vendar to pomeni le, da nihče nima več kontrole, kaj se dogaja.

Uporaba dišečega toaletnega papirja v izredno visokem odstotku privede do vnetja in srbenja danke.

Obarvan papir je lahko nevaren zaradi uporabljene barve, poleg tega pa je zaradi barve težje prepoznati spremembe v telesu. Še posebej sledovi krvi so videti na barvnem papirju drugačni. Poleg tega obarvan papir dokazano draži vaginalno področje, pogosto pa je to tudi vzrok za okužbe sečil.

Ni vsak bel papir neškodljiv

Tudi bel papir je lahko obarvan, dodane vonjave pa ga naredijo še bolj obremenjujočega za okolje. Uporaba nebeljenega in neodišavljenega papirja je samo majhen korak k ohranjanju okolja, saj veliko podjetij za beljenje uporablja klor, ki proizvaja veliko nevarnih toksinov, ti pa številne zdravstvene težave.

Skratka: vzemite si čas in enkrat temeljito preberite deklaracije toaletnega papirja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani