Interaktivni dodatki:






Datum: 7. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Preprosto orožje, ki vas obvaruje pred rakavimi celicami

Vsak zase sta izjemno močna, a skupaj sta nepremagljiva. Vsak dan bi morala biti na jedilniku ...

Začnimo pri vsakem posebej ... Po spletu okoliščin so znanstveniki naleteli na sulfoafan, ki uničuje rakave tvorbe, tumorje in vse, kar je povezano s tem. Narejenih je bilo več sto obsežnih raziskav, danes pa mnogi raziskovalci stavijo, da se v tej molekuli skriva univerzalno zdravilo proti raku. Hitro se je razvedelo, da se nenavadno velike količine sulforafana skrivajo v brokoliju.

Druga pomembna in stokrat raziskana molekula, ki prav tako uničuje rakave celice, zdravih pa ne poškoduje, je likopen, ki pa ga je največ v kuhanem paradižniku. Likopn je pomemben tudi pri biosintezi številnih karotenoidov, vključno z beta karotenom (gre za vitamin A).

Nedavno je bila objavljena raziskava o združitvi obeh snovi. Nastala spojina je pravi anti-rakasti velikan, poleg tega pa še ostale snovi, ki se nahajajo v brokoliju in paradižniku dajejo obema aktivnima substancama še dodatno moč in energijo.

Testiranja so pokazala, da je idealno razmerje med obema živiloma 1,4 skodelice surovega brokolija in 2,5 skodelice svežega paradižnika. Brokoli na hitro samo poparite, da se nekoliko omehča, paradižnik pa počasi kuhajte nekaj minut. Pomembno je, da ne razpade. Dajte ju v mešalnik in na hitro zmešajte.

Počakajte, da se mešanica ohladi, potem pa jo spijte, najbolje pred spanjem. Če je lahko to vaša večerja, je to še posebej super za celoten organizem.

Idealno je, da bi ta napitek vsake 3 mesece pili vsaj 10 večerov zapored, dovolj zdravja pa boste dobili tudi, če si občasno pripravite paradižnik-brokolijev obrok.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani