Interaktivni dodatki:






Datum: 24. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Bomba kisika: kako odstraniti strupe iz doma?

V času kurilne sezone je zrak po naših domovih pogosto suh, naelektren, ker je zunaj mrzlo, prostori niso dovolj prezračeni ... Se lahko vsega tega znebimo res na lahek način?

Po stanovanjih s centralno kurjavo je izsušen zrak že skoraj krvavo boleč. Poleg tega so jesensko-zimski meseci pogosto obteženi še z boleznimi dihal (prehladi, anginami, pljučnicami). Poleg izsušenega zraka v prostoru se tudi nosna sluznica hitro izsuši in bivaje v takih prostorih res lahko postane boleče. Na našo veliko žalost pa so takšne razmere idealne za razvoj plesni in drugih nadlog, pa tudi bakterije se v tako ekstremnih razmerah bolje počutijo. Kaj torej storiti, da bo zrak ponovno čist in svež poln kisika in brez strupenih plinov?

Rešitev so seveda rože.

In to katerekoli!

Ena takih je aloje vera. Na vsakih 10 kvadratnih metrov bi bilo dobro imeti posajeno eno alojo, ki je nikakor ne smete porezati in spremeniti v sok. Aloja je namreč prava bomba kisika, poleg tega izredno dobro vpija ogljikov dioksid, ogljikov monoksid in formaldehide, poleg tega pa spada med najmočnejše naravne čistilce zraka. Z nobenim drugim osvežilcem ne boste dosegli boljšega rezultata.

Bršljan je naslednja rastlina, ki izredno dobro čisti zrak. Raziskave so pokazale, da lahko en bršljan v pisarni do 16 kvadratnih metrov v 6 urah vsrka vase kar 60 odstotkov toksinov in 58 odstotkov fekalnih delcev.

Samo ena zelena lilija lahko v enem dnevu očisti tudi do 200 kvadratnih metrov površine. Je zelo nezahtevna za vzdrževanje in ne potrebuje veliko svetlobe. Na splošno velja, da so lilije dobre odstranjevalke strupov iz zraka.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je dobro imeti v spalnici vsaj tri rože, ki bodo poskrbele, da bo vam prijetneje.

Pa nikar jih ne pozabite zalivati, četudi spadajo med manj zahtevne, občasno pa vendarle tudi prezračite prostor. Tudi rože kdaj pa kdaj potrebujejo svež zrak.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani