Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
 | 
NASVET DNEVA: Katera hrana upońćasnjuje procese staranja? Hrana z veliko kalija: lubenice, banane, nesoljena hrana ...Interaktivni dodatki:


Datum: 20. NOV 16 - DOBRO JE VEDETI

Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?

Mandarine vsebujejo veliko vitamina C, zato so odličen varuh zdravja jeseni in pozimi. Mandarine imajo celo več vitamina C, kot pomaranče.

Mandarine spadajo med izredno hranilne agrume, vsebujejo pa veliko zdravilnih snovi, ki pomagajo krepiti imunski sistem. Najpomembnejši so flavonoidi in terpeni, pa vitamin A, folna kislina, kalij, kalcij, magnezij, baker, železo ...

Ena mandarina, ki tehta okoli 110 gramov, vsebuje 32 miligramov vitamina C, kar je polovica priporočene dnevne vrednosti.

Znanstveniki na Univerzi Western Ontario so odkrili, da dve mandarini na dan preprečujeta debelost, ščitita pred sladkorno boleznijo tipa 2 in aterosklerozo. Mandarine tudi dokazano preprečujejo srčni infarkt, lajšajo srčno-žilne bolezni.

ob turobnih jesenskih dnevih vam priporočamo, da pojeste banano in mandarino zjutraj in to isto še za popoldansko malico. To je najboljši zdravja in vitaminov poln obrok.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam vsebine ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani