Interaktivni dodatki:






Datum: 5. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

7 trikov za zdravo hujšanje

Se vam je že zgodilo, da ste bili na dieti in ste se neizmerno trudili, da bi se znebili odvečnih kilogramov,vendar zaman?

Včasih ne gre in ne gre. Tudi na nivo energije pazite, kazalec na tehtnici pa se ne premakne. Včasih namreč ni dovolj, da štejete optimalnega nivoja energije ter se veliko in zdravo gibljete ... V resnici je dovolj, da iz svojega jedilnika črtate samo eno kombinacijo, ki jo nadomestite z alternativno, pa bo hujšanje postalo enostavno in hitro. Ugotoviti morate, kaj vas najbolj debeli, in se temu izogibajte.

1. Suhe slive namesto masla
Suhe slive so zelo koristen dodatek k vsaki dieti. Če je v vaši dieti dovoljeno, da za zajtrk jeste kruh z maslom, potem to raje nadomestite s suhimi slivami.

2. Sir z nizko vsebnostjo maščob proti sirnemu namazu
Na prvi pogled sploh ne boste čutili zamenjave. Znan okus zamenjajte z bolj zdravim.

3. Sveže začimbe namesto posušenih koncentratov
Tudi začimbe lahko redijo, zato se poskusite izogniti uporabi posušenih začimb. Zelo pogosto so začimbe tiste, ki zavirajo ali pospešujejo apetit, zavirajo ali pospešujejo lakoto, poleg tega pa posušene kupljene začimbe pogosto vsebujejo ogromno soli.

4. Jabolko in jogurt namesto masla in olja
Pol skodelice masla vsebuje 3.768 J (900 kalorij) in 92 gramov maščobe, med tem, ko ima ista količina jabolk samo 209 J (50 kalorij) in je brez maščob. Poleg tega, jabolka zmanjšujejo količino sladkorja.

5. Puranje meso namesto mlete govedine
Mleto meso je zmeraj zelo kočljivo. Veliko je odvisno od kvalitete od sestavin, ki jih zmeljemo. Puranje meso ne povzroča napihnjenosti. Mleto meso ga. Prav tako puranje meso ne povzroča poveča napenjanja. Mleto ga.

6. jogurt in sir z nizko vsebnostjo maščob namesto kisle smetane
Če recept vsebuje kislo smetano, potem jo zamenjajte z jogurtom in sirom z nizko vsebnostjo maščob. Na ta način boste zmanjšali nivo energije, okus pa bo ostal praktično nespremenjen.

7. Čokoladni čips namesto čokoladnega preliva
Namesto čokoladnega preliva ali čokoladnega mleka si raje privoščite nekaj koščkov temne čokolade. Je pa res, da čokoladne pregrehe vsekakor dajte malo na stran.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani