Interaktivni dodatki:






Datum: 12. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Jesenski hit napitek iz lanenih semen

Ta napitek priporočajo zdravniki, nutricisti in fitnes trenerji, ker je hranljiv, pomaga pri hujšanju in še izjemno zdrav.

Ta preprost napitek je internetni hit letošnje iztekajoče jeseni. Ker je preprost, okusen in zelo učinkovit, ga priporočajo prav vsi - nutricisti in zdravniki. Prinaša toliko prednosti, da bi ga morali piti celo pogosteje, kot kavo ali čaj.

Glavna in edina sestavina napitka so lanena semena, ki vsebujejo ogromno hranljivih snovi, vitaminov, omega-3 maščobnih kislin in vlaknin. Napitek normalizira delovanje črevesja, čisti telo, ureja metabolizem, zmanjša nivo sladkorja v krvi, predvsem pa zbija apetit.

Ker vsebuje veliko lecitina, spodbuja metabolizem in pri tem pospešuje topljenje maščob.

Zaradi veliko omega-3 maščobnih kislin, se aktivirajo žleze lojnice, kar še dodatno pomaga pri hujšanju, predvsem pa je to pomembno za čiščenje organizma.

Ta napitek pomaga tudi pri bolnikih z gastritisom, čirom na želodcu, kroničnem zaprtju, celo hemeroide lahko z njim pozdravite, v pomoč pa je tudi pri zdravljenju cistitisa oziroma bakterijske okužbe sečil. Z rednim uživanjem (pomeni 3 dni pitja in več) ne boste imeli več posušene kože.

Vsekakor se moramo dotakniti tudi vpliva na apetit in odvečne kilograme. Z rednim pitjem pred obroki lahko v enem tednu shujšate tudi za kilogram ali dva. Dovolj je, da na dan pojeste 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je priporočena vrednost za vašo starost, višino in težo, pol ure pred vsakim obrokom pa popijete skodelico tega napitka.

Priprava

Napitek iz lanenih semen morate pripraviti dan prej. Napitek mora biti svež, zato si ga ne pripravljajte na zalogo.

Zvečer dajte v termovko ali kakšno drugo posodo, ki jo lahko pokrijete in dobro zadržuje toploto, 3 do 4 velike žlice lanenih semen. Čezenj polijte liter vrele vode in čez noč pustite stati.

Naslednje jutro napitek precedite in ga pijte pol ure pred vsakim obrokom po 1,5 dcl. Dobro je, če na dan popijete vsaj 4 skodelice, lahko pa tudi več.

Napitku seveda lahko popravite okus, vendar samo z medom.

Na koncu pa še opozorilo: napitka ne priporočamo ljudem, ki imajo težave z jetri, žolčnimi ali želodčnimi kamni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani