Interaktivni dodatki:






Datum: 21. OKT 21 - ZANIMIVOSTI

Sladkorno so ozdravili v 14 dneh

To kar je uspelo češkim znanstvenikom, meji na znanstveno fantastiko. Sledijo testiranja, ki bodo trajala 10 let.

Češki znanstveniki iz Inštituta za klinično in eksperimentalno medicino so sporočili, da jim je z metodo preoblikovanja celic uspelo prebavne celice spremeniti v celice, ki proizvajajo inzulin. S to metodo lahko v samo dveh tednih ozdravijo sladkorno bolezen tipa 1.

Raziskave na področju celične terapije že nekaj časa obetajo revolucionarne načine zdravljenj, vendar pa tako konkretnih rezultatov, kot so uspeli Čehom, še ni bilo. Prednost celičnega preoblikovanja je, da imunski sistem spremenjenih celic ne zavrača, ker gre v resnici za celice lastne celice. Prav tako tudi prva testiranja niso pokazala nikakršnih zapletov.

Če se bo ta metoda izkazala za učinkovito, potem bomo v prihodnosti vse bolezni, tudi tiste, ki so danes na videz neozdravljive, lahko pozdravili v nekaj dneh.

Čehi so prvo fazo testiranj že opravili in sedaj prehajajo na drugo fazo, ki vključuje tudi poskuse na živalih. Če bodo poskusi tekli brez težav, potem bo ta metoda na ljudeh nared za uporabo čez približno 10 let.

Vendar ...

Obstaja velik ČE.

Čudežno zdravilo bo mogoče uporabiti samo, če bodo Čehi za to metodo zdravljenja pridobili vsa pravna in etična dovoljenja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani