Vem kaj jem: Kaj dobite, ko kombinirate čokolado in jabolko

Interaktivni dodatki:






Datum: 18. OKT 16 - DOBRO JE VEDETI

Kaj dobite, ko kombinirate čokolado in jabolko

Na svetu ni človeka, ki ne mara jabolk in čokolade, kombinacija teh dveh živil pa je izredno zdrava.

Lupina jabolka vsebuje veliko kvercetina, ki ima sposobnost preprečiti notranja vnetja in obloge na ožilju. Moč kvercetina se lahko poveča, če ga kombiniramo s flavonoidi, ki jih je veliko v čokoladi, poleg tega pa je tu še veliko antioksidantov, ki preprečujejo nastanek tumorjev in rakavih celic.

Če jeste jabolka in čokolado, se bistveno zmanjša tveganje za bolezni srca, ta kombinacija preprečuje zamašitev žil, izboljša pa tudi imunski sistem in splošno počutje.

Če želite maksimalno izkoristiti obe sestavini, je najbolje, da naribate jabolko (skupaj z lupino) in čokolado, ki ima vsaj 70 odstotkov kakava. Vse skupaj nato segrejte na približno 60 stopinj Celzija, da se čokolada stopi in poveže z jabolkom.

Počakajte, da se čokolada ohladi in strdi.

To je lahko idealna večerja za dobro zdravje in popolno postavo.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
čokolada
 
jabolko
 


Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani