Interaktivni dodatki:






Datum: 4. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

5 trikov kako brez telovadbe izgubiti kalorije

S preprostimi triki lahko na dan dodatno potrošite 300 do 2000 kalorij, pa vam pri tem sploh ni treba na telovadbo. Je to mogoče?

Preveč energije, ki jih pojeste čez dan, lahko s preprostimi triki povsem izničite. Še več! Če boste potrošili več energije, kot ste jih pojedli in popili, potem boste celo shujšali. Zapomnite si, da je kilogram maščob v telesu vreden 7.2.093 J (500 kalorij). Prav zato je dobro, da poznate tudi bližnjice do vitkejše postave.

1. Dajte priložnost zelenemu čaju
Če je le mogoče, ob vsaki priliki pijte zeleni čaj. Raziskave so potrdile, da še skodelica zelenega čaja pospeši metabolizem za 5 odstotkov, ob tem pa ima samo 8 J (2 kalorij)i (seveda brez dodanega sladkorja). Seveda nikar ne pretiravajte, a dve do tri skodelici na dan vam bodo pomagale stopiti 837 do 1.256 J (200 do 300 kalorij).

2. Pogosteje pijte vodo
Nemška študija je pokazala, da če popijemo 3 dcl vode, se poraba kalorij v telesu poveča za 30 odstotkov. Optimalno je vodo piti pol ure pred obrokom, ker učinek vode traja od 20 do 60 minut.

3. Dodajte limonin sok
Limone imajo veliko vitamina C, ki je znan topilec maščob, poleg tega pa še krepi imunski sistem. Neka ameriška raziskava je pokazala, da že skodelica limonade pomaga stopiti več kot 418 J (100 kalorij). Če torej pijete limonado vsaki 2 uri, lahko na dan izgubite tudi več kot 2.093 J (500 kalorij), poleg tega pa boste tudi manj lačni, ker limone zelo učinkovito zbijajo tek in povzročijo krčenje želodca. Zato je zelo pomembno, če že na tešče začnete s pitjem limonade.

4. Smeh
Naj se sliši še tako nenavadno, a 15 minut smeha vas olajša za 167 J (40 kalorij). Če torej gledate dobro komedijo, ki vas bo nasmejala, boste mimogrede izgubili tudi več kot 837 J (200 kalorij).

5. Reklame so čas za sprehod do stranišča
Za vsako dobro počutje in zdravje je pomembno, da redno hodite na stranišče. Nikar ne zadržujte vode, pač pa raje med vsakimi reklamami pojdite na stranišče, se malo sprehodite po sobi. Ni treba veliko, a z vsakim takim vstajanjem boste predramili organizem, pognali mišice v pogon, deloma tudi metabolizem. Z lahkoto boste samo na račun reklam izgubili dobrih 418 J (100 kalorij) na dan. Najslabše se, če se zasedite ... In to iz dneva v dan ...



5 trikov kako brez telovadbe izgubiti kalorije
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani