Interaktivni dodatki:






Datum: 11. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi morali vsak dan jesti želatino?

V nekaterih zasebnih bolnišnicah po svetu, kjer ne zdravijo samo po metodah uradne medicine, pač pa združujejo najboljše iz vseh svetov, dajejo pacientom velike količine želatine. Veste zakaj?

Naravna organska želatina je narejena iz kolagena in vsebuje izredno veliko hranljivih snovi. Želatina pomaga telesu pri hitrejšem celjenju, lajša celo vrsto simptomov, poleg tega pa je še naravna in brez stranskih učinkov.

Seveda pri tem nimamo v mislih tisto želatino iz naših trgovin, ki je preobremenjena s sladkorjem in umetnimi barvili. Poiščite želatino brez dodatkov.

Naravna želatina, to velja tudi za rastlinsko, pomaga hidrirati telo. Ker ima veliko aminokislin, še zlasti glicina, je odlična za zdravljenje vnetij in tako prispeva k hitremu celjenju. Kot že omenjeno ima veliko kolagena, ki je ključni element za dobro kožo, nohte, lase in sklepe. Želatina lajša tudi bolečine v sklepih. Poleg tega želatina krepi imunski sistem in pospešuje prebavo, zato je deluje tudi čistilno na telo. Poleg tega pa še želatina spodbuja metabolizem, da porablja shranjene maščobe in lahko z njo tudi hujšate. Obstaja celo dieta, kjer jeste enormne količine želatine, pa lahko shujšate tudi do tri kilograme na teden (dovolj je že, da večerjo zamenjate z isto količino želatine pomešane z zeleno zelenjavo).

In še na eno prednost želatine moramo opozoriti. Želatina je idealna za preprečevanje poškodb pri športnikih in rekreativcih. Želatina namreč med drugim krepi tudi mišične vezi in krepi žilne stene.

Poskusite v svoj vsakdanji jedilnik vključiti čim več želatine. Še posebej zdrav je paradižnik v želeju, ker ohrani vonj, hranljive snovi in teksturo, pa lahko sredi zime jeste svež poletni domač paradižnik.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani