Palačinke z lisičkami
 | 
NASVET DNEVA: Čebula in česen ostaneta sveža več kot 2 meseca, če ju shranite v perforirane papirnate vrečke.

Interaktivni dodatki:






Datum: 23. SEP 17 - RECEPTI

Palačinke z lisičkami

Sestavni del tega recepta je, da jed pripravimo iz preprostih in domačih sestavin, ki jih naberemo sami in ob tem uživamo v prijetnem sprehodu skozi gozd.

Sestavine:

  • pol kilograma lisičk
  • srednje velika čebula
  • tri stroke česna
  • pest nasekljanega peteršilja
  • olje za praženje
  • 20 gramov masla
  • sol
  • poper
Priprava mase za palačinke:
  • mleko
  • moka
  • 2 jajci
  • sol
  • olje za pečenje
Sestavine za preliv:
  • 300 gramov kisle smetane
  • 1 jajce
  • ščepec soli in popra
  • 2 žlici sezama
  • 2 žlici parmezana
Priprava:

Spečemo nekaj palačink. Število je odvisno za števila oseb za katere pripravljamo recept. Na olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Do mehkega. Dodamo očiščene lisičke. Če je le mogoče se izognemo izpiranju v vodi. Natrgamo jih na manjše resice. Pražimo jih dokler ne izpari vsa tekočina in začnejo cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, sol in poper po okusu in še naprej pražimo nekaj minut.

Pražene lisičke odstavimo in dodamo maslo.

Na vsako palačinko položimo zvrhano žlico lisičk, zvijemo in drugo ob drugo polagamo v pekač, ki smo ga predhodno dobro namazali z maslom. Kislo smetano in jajci stepemo, rahlo solimo in popramo, s tem prelivom prelijemo palačinke. Na koncu še potresemo s sezamom in parmezanom.

Pečico segrejmo na 220 stopinj Celzija, palačinke pečemo 20 minut, da se po vrhu dobro zapečejo.

Dober tek!



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani