Interaktivni dodatki:






Datum: 14. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

Ne boste verjeli, kdaj je najboljši čas za sladice

Ali je mogoče pri nespremenjeni telesni aktivnosti jesti sladice in ob tem še shujšati? Razkrivamo skrivnost!

Znanstveniki iz Tel Aviva iz Izraela so se v okviru nekega povsem drugega projekta povsem nenačrtovano dokopali do nekaj zanimivih ugotovitev. Najpomembnejša je povezana s sladicami, ki se jim, samo zato, ker redijo, ni treba odpovedati. Samo ob pravilnem delu dneva in na pravilen način jih morate jesti.

V raziskavi je sodelovalo 193 bolnikov s prekomerno telesno težo. Razdeljeni so bili v dve skupini. Prva je prejela zmeren zajtrk s 1.256 J (300 kalorij), drugi skupini pa so dali obilnejši zajtrk s 2.512 J (600 kalorij) v kar je bila všteta tudi sladica. Vsi sodelujoči so ves času testa zaužili približno isto nivo energije, pa tudi njihova fizična aktivnost je ostala nespremenjena.

Na rezultate je bilo potrebno počakati 8 mesecev.

Prav vsi sodelujoči so v enem letu shujšali za 15 kilogramov (večinoma na račun natančno odmerjenega nivoja energije). Tisti, ki so za zajtrk imeli še sladico, so shujšali za več kot 20 odstotkov, izboljšalo pa se jim je tudi zdravje.

Zato si zapomnite: sladice jejte kot dodatek k zajtrku (zajtrk naj bo obilen in naj vas ogljikovi hidrati ne motijo - itak jih boste čez dan potrošili). Z obilnim zajtrkom telesu sporočamo, da že delamo s polno paro in bi bilo lepo, če bi s s polno močjo deloval tudi prebavni takt.

Pa dober tek brez pomislekov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani