Interaktivni dodatki:






Datum: 10. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

10 izjemnih kombinacij za 2-krat več zdravja

Pravilna prehrana je ključ do zdravja, vendar samo prava kombinacija sestavin lahko poudari njihovo hranljivo vrednost.

Danes jemo veliko in precej raznoliko tako, da se gotovo kdaj primeri, da pojemo tudi pravo kombinacijo živil, ki za enkrat bolj okrepi imunski sistem, iz zaužite hrane pa telo vpije 2-krat več hranljivih snovi, kot bi jih običajno. Nekaj takih super hitrih in hranljivih kombinacij si oglejte v nadaljevanju:

1. Paradižnik + jajce = večna mladost
Ocvrta jajca s čebulo in paradižnikom so učinkovito sredstvo proti staranju. Paradižnik in čebula sta bogata s selenom, jajca ocvrta na rastlinskem olju pa z vitaminom E. Kombinacija teh sestavin preprečuje procese staranja.

2. Paradižnik + olje = mlajša koža
Pri tem je najpomembnejši likopen, ki ga najdemo v paradižniku, kombinacija z rastlinskim oljem pa dokazano pomaga pri ohranjanju elastičnosti kože. Od rastlinskih olj vam seveda priporočamo olivno.

3. Avokado in špinača = odličen vid
Špinača je bogata z luteinom in vitaminom A, v avokadu pa je veliko zdravih in hranljivih snoveh, zlasti rastlinskih maščob. Oboje skupaj močno krepi vid.

4. Piščanec + korenček = močna odpornost
Korenje je zakladnica vitamina A, piščančje meso pa vsebuje veliko cinka. Skupaj sta odlično zdravilo proti raznovrstnim okužbam, tudi gripi.

5. Govedina + rdeče vino = dolgoživost
Ta kombinacija povzroči padec holesterola in s tem razbremeni srce in ožilje. To bi morali jesti vsakič, ko smo od stresom, pa tudi, ko so pred nami naporni dnevi.

6. Losos + rdeče vino = vstran z depresijo
Polifenoli v vinu in omega-3 maščobne kisline v lososu bodo pozitivno vplivali na splošno počutje, hkrati pa se vam bo izboljšala elastičnost kože.

7. Jogurt + lanena semena = odlična prebava
Jogurt je bogat s probiotiki, ki v interakciji z lanenimi semeni izredno dobro vpliva na prebavo. Dovolj je že pol kozarca jogurta in nekaj žličk semen. Seveda, brez sladkorja in drugih dodatkov.

8. Ovsena kaša + jabolko = krvne žile
Beta-glukan in avenanthramidi v osveni kosmičih poskrbijo za uravnavo holesterola v krvi. ko pa k temu dodamo flavonoide iz svežega jabolka, ki varujejo pred prostimi radikali, pa dobimo učinkovito kombinacijo, ki krepi ožilje, hkrati pa preprečuje rast tumorjev, rakavih celic, širnjene metastaz ...

9. Zeleni čaj + limona = preprečuje raka
Katehini iz zelenega čaja zavirajo rast rakavih celic, limonin sok pa pomaga pri boljši absorpciji organskih snovi. Naj povemo še, da je prava in najboljša kombinacija skodelica čaja in sok pol limone. Precej kislo, vendar zdravo.

10. Jabolka + čokolada = zdravje in veselje
Kvercetin v jabolkih deluje protivnetno, katehini v čokoladi pa zmanjšujejo možnost tromboze in prispeva k boljšemu kardiovaskularnem sistemu. Če je le mogoče, si prihodnjič pripravite fondue z neolupljenimi jabolki. Pod lupino je največ vitaminov in hranljivih snovi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani