Interaktivni dodatki:






Datum: 13. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Sadje, ki pomaga hujšati

Sadje sicer vsebuje veliko sladkorja, pa zato ni najboljši prijatelj shujševalnih diet. Vendar pa obstaja sadje, ki tako močno topi maščobe, da ga lahko jeste, kolikor vam je volja.

1. Jabolka
Jabolka imajo veliko vlaknin, ki so dobra za čiščenje organizma, poleg tega pa smo dlje časa siti. Jabolka tudi pospešujejo metabolizem in urejajo prebavo, zato so zelo učinkovita pri hujšanju. Potrudite se pojesti vsaj eno jabolko na dan.

2. Breskve
Imajo veliko antioksidantov, ki čistijo črevesje in urejajo prebavo. Poleg tega so še zelo hranljiva, imajo veliko vitaminov in mineralov ... Priporočljivo je, da bi na dan pojedli vsaj 100 gramov svežih breskev.

3. Melone
Melone spadajo med najbolj učinkovito sadje za hujšanje. 200 gramov vsebuje samo 251 J (60 kalorij). So zmeren diuretik (pospešujejo odvajanje vode, s tem pa čiščenje organizma). Priporočljivo je pojesti 200 gramov melone vsak drugi dan.

4. Limone
Kozarec limoninega soka zmanjšuje apetit, krepi imunski sistem in ureja delovanje notranjih organov. Svež limonin sok je najboljše zdravilo proti prevelikem apetitu.

5. Banane
Banane srečamo praktično pri vseh dietam. Krepijo imunski sistem, zmanjšujejo apetit (zato jih je dobro jesti zvečer, pred spanjem)... Na dan bi morali pojesti 2 do 3 banane in sicer vsaj pol ure pred obroki pojesti kakšno banano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani