Interaktivni dodatki:






Datum: 6. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je pomemben učinek EGCG zelenega čaja in, kako si ga pripraviti doma

Zeleni čaj je bogat s katehinom in epigalokatehn galatom (EGCG), ki je pomembna učinkovina proti raku in drugim boleznim, vendar ...

Problem zdravilnih substanc v zelenem čaju je, da jih telo v resnici zelo malo absorbira in tako nimamo toliko koristi, kot bi lahko. Popiti moramo 5 do 6 skodelic čaja, da dosežemo minimalne opazne učinke (nekateri omenjajo celo 8 do 16 skodelic). V resnici in z nekaj triki pa lahko že samo z eno skodelico dosežemo multipliciran učinek.

Epigalokatehn galatom ali EGCG je najpomembnejši katehin v čaju in ga pogosto najdemo v številnih prehranskih dopolnilih in ima izreden vpliv na človekovo zdravje. Zanimivo je, da največji učinek EGCG doseže šele približno 100 minut po zaužitju, po 3 do 15 urah pa ga z urinom v celoti izločimo iz telesa. To je zelo učinkovita, preprosta in dostopna metoda čiščenja telesa, regeneracije in krepitve imunskega sistema.

Sestavine:

  • 1 skodelica ohlajenega zelenega čaja
  • sok 1 limone
  • 1 banana
Priprava:

Skuhajte močen zeleni čaj, ki ga ne smete sladkati. Tudi z medom ne. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Nato dodajte sok ene limone in bananin pire (dovolj je, da banano z vilicami zmečkate, da dobite bananino kašo). Vse skupaj zmešajte in pojejte.

Antioksidant EGCG se v telesu aktivira le skupaj z limoninim sokom, prisotnostjo visoke koncentracije vitamina C in kalijem iz banane. EGCG namreč deluje čistilno na nivoju celic in je na voljo že kar nekaj raziskav, ki potrjujejo koristi za vzdrževanje kardiovaskularnega in metabolnega zdravja.

Še pojasnilo glede EGCG ... Prva raziskava o vplivu te snovi je bila narejena šele leta 2015 in zaenkrat v ZDA in Evropi EGCG še ni uradno potrjeno zdravilo. Pravzaprav zdravstvene organizacije nikjer po svetu niso potrdile kakršnekoli zdravstvene ali terapevtske vplive na zdravje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zeleni čaj
 
limona
 
banana
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani