Interaktivni dodatki:






Datum: 21. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je ovseno mleko čez noč postalo priljubljeno

Ovseno mleko nima nič skupnega z mlekom, je pa doma narejeno veliko bolj zdravo in predvsem veste, kaj jeste.

Ovseno mleko najdemo v trgovinah poleg mleka iz riža, soje in je zelo priporočljiv za vse, ki ne prenašajo laktoze. Pravzaprav odrasel človek ne potrebuje več mleka, pa je zato ovseno mleko veliko bolj zdravo, kot kravje.

Prednosti ovsenega mleka pred kravjim je kar nekaj. Ovseno mleko ima veliko beljakovin, vitaminov in mineralov. Je bogato z vlakninami, pa tudi z ogljikovimi hidrati, ki pa tokrat izjemoma v telesu ne povzročajo težav, pač pa so odlično sredstvo za urejanje prebave (preprečujejo zaprtje). Ovseno mleko znižuje holesterol, uravnava nivo glukoze v krvi, deluje protistresno, preprečuje srčne napade, čisti organizem in krepi jetra, ledvice, bistri pogled in pomaga pri regeneraciji kože (še posebej potem, ko vas sonce močno opeče).

Sestavine za pripravo ovsenega mleka:

  • 1 liter vode
  • 8 zvrhanih žlic ovsenih kosmičev
Priprava:

Oves najprej zmeljite v moko. Zelo pomembno je, da to delate sproti, kajti le tako kosmiči ohranijo svojo zdravilno moč. Zmešajte z vodo in dobro premešajte. Mešajte nekaj minut, da se kosmiči in voda čim bolj povežejo, nato pa skozi fino cedilko to mešanico precedite. Seveda lahko količino porabljenih kosmičev prilagajate. Če želite gostejše mleko dodajte dve ali več žlic ovsa.

Na dan lahko popijete tudi cel liter ovsenega mleka. Pozorni bodite le, da pijete vsaj pol ure pred in po obroku. Napitku lahko dodate tudi žlico medu, kar bo še dodatno izboljšalo okus.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
oves
 
holesterol
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani