Interaktivni dodatki:






Datum: 10. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako obvladati trigliceride in zakaj je to pomembno

Ste po kosilu pogosto še vedno lačni? Morda se za tem skrivajo težave s trigliceridi oziroma maščobnimi molekulami v krvi?

Raziskave so pokazale, da visok nivo holesterola lahko blokira hormone, ki možganom pošiljajo signale o lakoti in sitosti. Zaradi tega se lahko redite, pa sploh nimate občutka, da veliko jeste. Tokrat vam predstavljamo 4 živila, ki uravnavajo nivo trigliceridov:

1. Pasulj
Vsebuje izredno veliko vlaknin in vas nasiti za več ur. Dovolj je, da pojeste pol skodelice pasulja na dan, pa se vam bo krvna slika bistveno popravila. Morda niste vedeli, a nekaj žlic pasulja lahko zmešate s solato, še boljše pa je, če mu dodate avokado in s tem bogato jed še dodatno obogatite z zdravimi maščobami.

2. Sveže sadje
Več svežega sadja in zelenjave pomembno zmanjšuje nivo trigliceridov v krvi. Sadje, kot so denimo jabolka, vsebujejo veliko celuloze, vitaminov in mineralov, zbijajo apetit. Če k sadnim kašam dodate še malo celih zrn žitaric, dobite izredno hranljiv obrok, ki za več ur zagotavlja sitost.

3. Olivno olje
Olivno olje vsebuje ogromno zdravih maščob, ki med drugim znižujejo tudi trigliceride. Olivno olje je veliko bolj zdravo, kot denimo sončnično. Mnogi nutricisti priporočajo, da bi na dan moral vsak pojesti dve žlici olivnega olja. Najprej zato, da vas nasiti, potem pa zato, ker olivno olje krepi imunski sistem, prebavo, delovanje notranjih organov.

4. Špinača
Velja za izredno pomemben vir alfa-lipoinske kisline, ki znižuje trigliceride tudi za 60 odstotkov. Špinača je poleg tega bogata z vlakninami, je nizkoenergijska, bogata z minerali, najboljša pa je začinjena z olivnim oljem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani