Interaktivni dodatki:






Datum: 10. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Kdaj je dobro spiti kozarec mleka?

Ko greste na pot, je verjetno zadnja stvar na katero pomislite in, ki bi si jo želeli, obisk stranišč na črpalkah, ladjah, trgovinah ... Obstaja preprost nasvet, kako se temu izogniti.

Gotovo se strinjate, da je najbolj zoprna stvar, ki se vam lahko zgodi med potjo, da morate pogosto na stranišče. Še posebej, če se znajdete v okoliščinah, ki temu niso prilagojene (recimo: večurno čakanje v koloni na avtocesti).

Da klici narave ne bi bili prepogosti, vam ob dnevih, ko se odpravljate na pot, svetujemo, da namesto vode popijete kozarec mleka.

Mleko je namreč polno hranil in elektrolitov, kot je denimo kalij, ki hidrira telo. Ob tem presnova potrebuje nekaj časa, da predela mleko, s tem pa pridobite še nekaj časa za odhod na stranišče.

Že res, da se današnja mleka po hranilnih vrednostih ne morejo primerjati z domačimi iz preverjenih kmetij, ali s tistimi iz starih časov (nekatere raziskave kažejo, da je današnje mleko za 50 odstotkov bolj siromašno od tistega pred 50 leti), vendar pa se vseeno splača popiti kozarec. Obisk javnih stranišč je pač vedno posebno doživetje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
mleko
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani