Interaktivni dodatki:






Datum: 25. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Sok iz lupine lubenice, ki vas bo šokiral

Če bi vedeli, kako hranljiva je lupina lubenice, je ne bi metali proč. Vendar pozor!

Lubenice so, tako kot ostalo sadje, prav tako izpostavljene pesticidom in drugim kemikalijam. Zato bodite pri uživanju lupine izredno previdni.

Raziskave so namreč pokazale, da najbolj hranljiv del lubenice vržemo proč. Na kmetih lupine dajejo prašičem, zanje pa je to izjemna poslastica. Ima nekoliko kiselkast okus, kar je zaradi velikih količin askorbinske kisline oziroma vitamina C. Ima celoten kompleks vitaminov B, ki so zdravi za kožo, lase, nohte ... Vitaminov B je v lupini lubenice celo več, kot v nekaterih prehranskih dodatkih, tudi tabletah. Vsebuje L-citrulin, ki je aminokislina dobra za zaščito pred bolečimi mišicami, ščiti srce in krepi imunski sistem. Poleg citrulina je tu še arginin, oba skupaj pa uravnavata krvni tlak in lažita srčni stres. In, nenazadnje, lubenica ima za 50 odstotkov več likopena, kot paradižnik.

Kako pripraviti napitek iz lupine?

Zaradi pesticidov uporabite samo beli del lupine (polovico tistega, kar običajno zavržemo). Dajte v mešalnik, dodajte sok limone, pomaranče ali grenivke in vse skupaj zmiksajte.

Res je, da boste dobili nekoliko kiselkast sok, vendar pa vas bo okus zagotovo presenetil s svojo svežino in seveda tudi hranljivostjo.

Sok iz lupine lubenic je tudi odličen zaviralec apetita.



Sok iz lupine lubenice, ki vas bo šokiral
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
lubenica
 
limona
 
grenivka
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani