Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic

Sedaj je sezona jagodičevja na višku in sveže sadje ima največjo hranljivo moč. Preberite, zakaj bi morali vsak dan pojesti skodelico jagodičevja.

1. Antioksidanti
Jagodičevje je zelo učinkovito v preprečevanju širjenja raka, metastaz, tumorjev. Vsebuje veliko antioksidantov, ki so ključnega pomena pri borbi proti najhujšim boleznim. Jagodičevje vsebuje tudi do 5-krat več antioksidantov, kot ostalo sadje.

2. Nizek glikemični indeks
Jagodičevje so nepogrešljiv vir energije, še zlasti, ker gre za zelo hranljivo sadje z malo energije, ki zmanjšuje apetit. Pred televizorjem si za popoldanski prigrizek raje omislite pest borovnic, jagod, malin, ribeza ali robid.

3.Uravnavajo sladkor
Študije so pokazale, da jagodičevje (še zlasti jagode in borovnice) na naravni način uravnavajo nivo sladkorja v krvi. Če ste ob tem na dieti, da ne jeste nič sladkega, so učinki presenetljivo hitro vidni.

4. Zdravje oči, možganov, spomina
Borovnice in tudi ostalo jagodičevje stimulira delovanje možganov, izboljšujejo spomin, zelo pomembni pa so pri krepitvi očesnega živca. Jagodičevje zelo učinkovito krepi vid, kar je še posebej pomembno, če cel dan sedite pred računalnikom.

5. Zdrave vlaknine
Jagodičevje med drugim vsebuje tudi veliko količino vlaknin, ki so pomembne pri čiščenju telesa in odpravi toksinov iz telesa. Poleg tega zmanjšujejo željo po sladkem. S skodelico robid lahko brez težav potešite lakoto čez cel dan.

6. Zaščita pred virusi
Brusnice so izjemno učinkovite pri zaščiti pred okužbami sečil. Brusnice delujejo protivirusno, probiotično in stimulirajo rast dobrih bakterij.

7. Krepijo imunski sistem
V jagodičevju je več vitamina C, kot v pomarančah. Skodelica jagodičevja ima celo večji vpliv na celoten imunski sistem, kot pomaranče in mandarine.



7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani