Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Presenetljiva dieta, ki posnema stradanje

Postenje je dobro le, če je pod nadzorom. V samo 5 dneh lahko telo prepričate, da se postite.

Strokovnjaki z univerze v Južni Kaliforniji so razvili zanimivo 5-dnevno dieto, ki posnema post. Vpliv na kilograme je takojšen, na veliko presenečenje mnogih pa so se po treh ponovitvah pojavili neverjetni vplivi na zdravje.

Bistvo kalifornijske ideje je, da si izberete 5 zaporednih dni, ko se boste postili. Pravzaprav ne gre za pravi post, le količino energije morate znižati na 34 do 54 % priporočene dnevne vrednosti. Problem je namreč, ko telo zazna post, vse notranje procese prilagodi novemu prehranjevalnemu režimu. Hujšanje s tem postane zelo naporno in dolgotrajno, pojavijo pa se lahko tudi zdravstvene težave. Če pa v telo vnesete toliko energije, da jo je dovolj za normalno funkcioniranje, pa bo učinek hujšanja veliko večji.

Kako doseči zmanjšan vnos kalorij?

5 dni zapored morate jesti samo bistro zelenjavno juho in piti čaj. Najboljši je kamiličen, ker pomirja in zbija apetit (nesladkan, lahko pa ga popestrite z limono). Ob dnevih diete pojdite tudi prej spat (vsaj pol ure, priporočljivo pa je uro prej).

Kratkoročne spremembe te diete na postavo boste opazili že po nekaj dneh. Shujšate lahko tudi do 5 kilogramov. Pri tistih, ki so to dieto ponovili s 3-tedenskim premorom, pa so testi pokazali občutno nižjo stopnjo biomarkerjev, ki so povezani s staranjem, nastankom sladkorne bolezni, bolezni srca, rakom, tumorji.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zelenjavna juha
 
kamiličen čaj
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani