Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

8 razlogov, zakaj je ananas dobro namakati v vodi

Ali veste, kaj se zgodi, ko ananas čez noč namakate v hladni vodi in zakaj to početi?

Ananas spada med pomembna ajurvedska živila, če ga le znate pravilno pripraviti. Vodo izjemnega okusa in še bolj izjemnega učinka lahko naredimo na preprost način. Ananas narežemo na kocke, ga damo v steklen kozarec, čezenj prelijemo s hladno vodo in pustimo čez noč stati v temnem in hladnem prostoru.

Naslednji dan ananas pojejte, ključnega pomena pa je voda., ker vsebuje veliko encima bromelain, antioksidanta vitamin C, ključno vlogo pa imajo vlaknine. Prav zaradi teh snovi je ananasova voda tako potrebna za ohranitev zdravja in fit forme.

1. Deluje protivnetno
Bromelain je znan po svojih protivnetnih lastnosti, ki zelo učinkovito pomaga pri vnetju organov in tkiv. S tem uničuje tudi toksine v telesu, zmanjšuje bolečine, zdravi poškodbe, ki so nastale zaradi športa ali pretiranega naprezanja, blaži pa tudi nekatere oblike artritisa.

2. Pomaga pri hujšanju
Ananas vsebuje vlaknine, ki potrebujejo več časa za prebavo, zato se po njem počutite dlje časa siti, pa tudi telo potroši več energije. Vsebuje tudi tiamin, ki je zelo koristen za pospešitev prebave, prav tako pa ogljikove hidrate pretvarja v energijo (in ne maščobo!).

3. Uničuje parazite
Čeprav ni dokazano, a mnogi narodi po svetu verjamejo, da lahko z ananasom uničimo trakuljo. Dejstvo namreč je, to pa je dokazano, da ima ananas in bromelain v njem močne anti-parazitske lastnosti.

4. Uravnava ščitnico
Ananasova voda vsebuje med drugim tudi jod, ki pomaga pri avtoimunskih boleznih in lajša simptome ščitnice.

5. Uravnava elektrolite
Kalij v ananasu krepi naše telo in uravnava elektrolite. To preprečuje krče v mišicah in nevarnosti drugih poškodb, ki bi utegnile nastati zaradi pretirane obremenitve.

6. Odpravlja toksine in težke kovine
Vlaknine, antioksidanti in encimi uničujejo toksine in težke kovine, jih odpravljajo iz telesa in so koristni pri procesu presnove. Ananas med drugim povečuje vpojno sposobnost telesa, kar pomeni, da lahko manj pojeste, pa bo telo iz tega dobilo dovolj hranljivih snovi.

7. Krepi dlesni in beli zobe
Študija je potrdila, da je ananas med najboljšimi naravnimi sredstvi za beljenje zob, protivnetne in čistilne lastnosti pa pomenijo, da bi morali z ananasovo vodo grgrati vsak dan vsaj 15 minut.

8. Ščiti pred rakom
Revija Planta Medica je objavila študijo, ki je sicer bila opravljena na živalih, v kateri ugotavljajo, da je bromelain zelo pomemben pri zdravljenju raka in je 5-krat bolj učinkovit, kot fluorauracil, ki se danes pogosto uporablja kot zdravilo za kemoterapijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
voda
 
ananas
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani