Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj vino med kosilom da, voda pa ne?

Ste se kdaj vprašali, če lahko med obrokom pijete vodo? Odgovor vas bo presenetil: raje kot vodo, popijte kozarec vina ...

Voda je namreč nevtralna in, če popijete kozarec vode med kosilom, boste razredčili želodčno kislino, zmanjšali njeno moč, zato bo želodec začel proizvajati še več kisline in ujeli se boste v zanko, ki se skoraj zagotovo konča z bolečinami, krči, zgago in napihnjenostjo.

Namesto tega raje pijte kozarec kvalitetnega rdečega vina, ki ima veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov, želodec pa nanj reagira, kot na sredstvo, ki mu pomaga pri razgradnji. Zapomniti si velja le, da so vse alkoholne pijače kisle in, da ni razlik med belim in rdečim vinom, razen v količini antioksidantov. Antioksidanti imajo namreč temno-vijolično barvo (tako kot borovnice, fige, jagodičevje ...) in so odgovorni za nevtralizacijo prostih radikalov zaradi katerih pride do nastanka rakavih obolenj.

Najbolje seveda je, če med obroki nič ne pijete. Če pa se temu ne morete izogniti, pa vam priporočamo alternativo vodi. Namreč, če boste vodi dodali sok stisnjene limone, bo voda dobila sicer kisel okus, v želodcu pa bo delovala bazično.

Še to: praktično vsi zdravniki se strinjajo, da 1 dcl vina za kosilo deluje kot zdravilo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani