Interaktivni dodatki:






Datum: 8. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali res ne moremo z alkalno dieto premagati raka?

Čeprav je znano, da se rakave celice hitreje razmnožujejo v kislem okolju, pa vam bo resnica o alkalnih dietah povsem spremenila pogled na hrano

Britanski onkolog in profesor dr. Karol Sikora je nedavno kar precej razburil svetovno javnost z izjavo, da z alkalno dieto ne moremo premagati raka. Čeprav bi na prvi pogled pomislili, da je še eden, ki želi pritegniti pozornost in je plačan od proizvajalcev procesirane hrane, vendar je njegovo razmišljanje še kako logično in smiselno, v vsakem primeru pa vam bo spremenilo pogled na zdravo hrano.

Za kaj gre?

Dr. Sikora izhaja iz dveh dejstev. Vpliv kislega okolja na razvoj raka je bil dokazan samo v laboratorijih, pri ljudeh pa ne. Poleg tega telo samo uravnava pH in, četudi pojemo še tako veliko alkalne hrane, bo telo aktiviralo zapletene procese v ledvicah in s pomočjo dihanja poskusilo samo nevtralizirati pretirano alkalnost.

In zdaj pride ključni preobrat. Alkalna hrana, kot so paradižnik, korenje, čebula, špinača, kumare, olivno olje, bazilika, limone in lubenice povzročijo v našem telesu izrazito alkalni pH indeks. Živila, ki povzročajo zakisanost, so sladkor, meso, mlečni izdelki, beli riž, testenine, kava in alkohol. Skrivnost, zakaj imamo občutek, da alkalna hrana zdravi, ni v pH indeksu, pač pa v tem, da je alkalna hrana veliko bolj zdrava, da ima veliko vitaminov in mineralov, antioksidantov in predvsem snovi, ki čistijo in krepijo prebavo, krepijo imunski sistem, izboljšujejo prekrvavitev, krepijo srčno mišico, ožilje, spodbujajo delovanje notranjih organov ...

Skrivnost alkalne hrane je torej, da jemo veliko več zelenjave.


In kaj je skupna točka alkalnih diet po mnenju dr. Sikore?

Železo!

Po njegovem mnenju je železo iz mesa povsem pasivno in obremenjujoče deluje na organizem, med tem, ko železo iz zelenjave dejansko pospešuje procese oksidacije, kar je ključnega pomena za ozdravitev.

In kaj za konec svetuje britanski zdravnik vsem bolnikom z rakom?

Še naprej se držite alkalnih diet. Pa ne zato, ker so alkalne, pač pa zato, ker so zdrave.



Ali res ne moremo z alkalno dieto premagati raka?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani