Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAJ 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako v telesu v kratkem času vzpostaviti pH ravnovesje

Ali ste vedeli, da obstaja veliko znanstveno potrjenih povezav med zakisanostjo telesa in različnimi boleznimi? Kako se spopasti s tem problemom?

Mnogi, ki se zavedajo, kako škodljiva je lahko zakisanost, se ves čas trudijo, da bi obdržali malenkost višji pH od normalnega, kar pomeni, da jedo več bazične hrane, hrane, ki povzroča zakisanost, pa se raje izogibajo.

Zakisanost telesa dokazano povzroča raka, pa tudi osteoporozo, artritis, bolezni srca in ožilja, zato je zelo pomembno, da takšno stanje ne traja predolgo. Večinoma pride do zakisanosti, če jemo preveč hrane živalskega izbora, zato je zelo pomembno, da v primeru, ko se pregrešimo, popijemo kozarec naravnega soka, ki nevtralizira učinke zakisanosti, je poln vitaminov in mineralov, telesu pa da energijo in še zmanjša apetit.

Za naravni sok, ki normalizira pH v telesu, potrebujete:

  • sok 1 limone
  • 1 dcl svežega ananasa
Priprava:

Ananas najprej zmiksajte, da dobite gost sok, vanj dajte sok limone in z žlico dobro premešajte. Popijte, ko je še sveže.

Napitek lahko razredčite z vodo, nikakor pa ga ne mešajte z gaziranimi pijačami, ki so največji strup za zakisanost telesa (velja tudi za gazirane mineralne vode).

Limonin-ananasov sok je dober tudi pri hujšanju, zato vam predlagamo, da ga pijete pogosteje, če že ne ravno redno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani