Interaktivni dodatki:






Datum: 11. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako visok vzglavnik imate?

Raziskovalci so navdušeni nad terapijo zdravljenja IBT, ker je enostavna in preprosta - poskusite lahko tudi sami

Ko so arheologi odkrili 5 tisoč let stare grobnice, so pri vseh (faraonih in sužnjih) opazili drobno pozornost. Vzglavje je bilo pri vseh dvignjeno za približno 15 centimetrov. Ker je bil ta nagib pri vseh najdenih grobnicah enak, zagotovo ni šlo za naključje. Z vprašanjem, zakaj so to počeli, se je ukvarjal Andrew K. Fletcher, ki je na presenečenje mnogih ugotovil, da ima 5 stopinjski naklon neverjeten učinek na naše zdravje. Metodo je poimenoval terapija IBT (Inclined Bed Therapy), kar uporabljajo že po celem svetu.

Fletcher je ugotovil, da postelja z naklonom izredno pozitivno vpliva na osebe z multiplo sklerozo, omiliti je mogoče parkinsonovo bolezen, celebralno paralizo, poškodbe hrbtenjače, krčne žile, inkontinence, edem, sladkorno bolezen, gangreno, dihalne in kožne bolezni, lajša migrene ... Nekatere raziskave dokazujejo, da se kašelj pri kadilcih zmanjša za 50 odstotkov, če spijo na postelji z nagibom.

Fletcher predlaga, da bi vsi po 60. letu morali spati na postelji z nagibom.

Seveda pa obstajajo tudi skeptiki, ki Fletcherju očitajo, da nima medicinske izobrazbe in, da je zgolj navaden trgovec, ki prodaja postelje z nagibom. Vsekakor pa je res, da tudi skeptiki priznavajo,da je spanec z dvignjenim vzglavjem kvalitetnejši.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani