Ajda s kefirjem
 | 
NASVET DNEVA: Če želite ohraniti svež avokado, ga shranite v posodo skupaj s čebulo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 8. MAJ 16 - RECEPTI

Ajda s kefirjem

Za vse, ki radi zdravo jeste in pazite na svojo linijo je tudi preprost recept za idealno večerjo.

Ajda in kefir sta odlična kombinacija že na prvi pogled. Oba sodita med bolj zdrava živila, poleg tega pa sta še zelo okusna in zdrava. To je jed s katero lahko začnete dan, primerna je tudi za kosilo, najboljša pa za večerjo, ker je lahka za želodec spodbuja prebavo, ureja pritisk, znižuje sladkor in topi odvečne kilograme.

Še to: kombinacija ajde in kefirja preprečuje in zdravi vnetja notranjih organov, pomaga pri vnetjih sklepov, anemiji, čisti telo ...

Sestavine:

  • 2 dcl kefirja (domač je najboljši)
  • 1 skodelico ajde
Priprava:

Ajdo dobro izperete pod tekočo vodo. V posodo dajte skodelico vode in počakajte, da zavre. Nato v vrelo vodo dajte ajdo in jo pustite vreti približno eno minuto. Posodo odstavite, ajdo precedite in sperite pod tekočo vodo.

Šele nato ajdo zmešajte s kefirjem in vse skupaj dajte v hladilnik za vsaj 2 uri, čeprav je bolje, da mešanico pustite v hladilniku čez noč.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani