Interaktivni dodatki:






Datum: 5. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako že na prvi pogled prepoznati slabo dieto

Veliko je shujševalnih diet, a zelo malo takih, ki delujejo. Z naslednjimi pravili lahko zelo na hitro ocenite, ali je dieta prava za vas

1. Dieta obljublja hitre rezultate brez napora
Nobena resna dieta ne dela čudežev. Hitre diete večinoma delujejo, kot diuretiki, odvajajo vodo iz telesa in zato se vam zdi, da hitro hujšate, vendar pa morate pri takih dietah izgubljeno vodo nadomeščati s svežo, pa zato hitro dobite nazaj izgubljene kilograme.
Kaj pa hujšanje brez napora? Kilogram maščob je približno 7.2.930 J (700 kalorij) in izračunajte si, kaj je težje in kaj lažje. Veliko lažje je pojesti sedem tisoč kalorij zraven, kot pa jih toliko manj pojesti.

2. Dieta temelji na samo eni vrsti hrane
Četudi vas dieta želi prepričati, da vaše telo ne potrebuje ogljikovih hidratov, je resnica povsem drugačna. Z ogljikovimi hidrati ni nič narobe, če jih jemo v zmernih količinah, pa še to samo kompleksne. Enostavni hidrati se namreč hitro pretvorijo v sladkor, to pa povzroča nastanek maščobnih oblog. Zato izbirajte take diete, ki pašejo vašemu telesu, pomembno pa je, da v ničemer je pretiravate.

3. Diete, ki temeljijo na enem živilu
Niti ne poskušajte denimo z bananino, ali ananasovo, pa tudi zeljno dieto. Bistvo dobre in zdrave prehrane je, da človek dobi v telo čim več energije in čim več raznolikih hranilnih snovi. Pestrost hrane je ključ do zdravja.

4. Težka hrana škoduje telesu
Telo na dan potrebuje le 100 gramov maščob, od tega vsaj 30 odstotkov rastlinskih. Pomanjkanje maščobe lahko povzroči arterosklerozo.

5. Diete s stradanjem ne delujejo
Ko začnete stradati, se telo samodejno prilagodi trenutnim razmeram, kar pomeni, da telo, ki strada, tudi manj potrebuje. Če v taki fazi pojeste preveč, lahko kljub stradanju taka dieta celo redi. Poleg tega upočasnjen metabolizem lahko škodi tudi jetrom in povzroča zastrupitve organov, krvi ...

6. Dieta, ki deluje skupaj s preparati, prehranskimi dopolnili
Nikar ne verjemite dietam, ki poleg osnovne hrane zahtevajo še tablete ali kake druge pripomočke. Kemijsko in umetno pripravljeni izdelki imajo namreč svoje stranske učinke, ki jih z nepravilno dieto zadušimo. Tako v resnici zgolj lajšamo simptome nečemu, kar ne deluje.

7. Hujšanje brez vadbe
Brez blage telesne aktivnosti ni mogoče hujšati. Kajti za enakomerno izgubljene kilograme je potrebno spraviti telo v pogon, izboljšati prekrvavitev in predvsem aktivirati kožo, saj čez njo izgubimo največ vlage, strupenih snovi, tudi bakterij. Res pa je, da za izgubljene kilograme ni treba pretirano telovaditi. Dovolj je že pol ure lahkega in neobremenjujočega sprehoda ...



Kako že na prvi pogled prepoznati slabo dieto
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani