Interaktivni dodatki:






Datum: 12. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan pojesti eno limeto

Limete spadajo med citruse in zmotno je prepričanje, da so uporabne samo za koktaile. Če bi vedeli, kako zdrave so, bi nanje gledali drugače.

1. Limete izboljšujejo prebavo
Flavonoidi v citrusih pomagajo pri umirjanju želodčnih težav in s tem izboljšujejo prebavo. Da bi dosegli najboljši učinek, po obroku popijte skodelico vroče vode v katero stisnete sok ene limete, lahko pa dodate tudi žličko medu. Poleg tega je ta napitek dober tudi proti zaprtju.

2. Limete preprečujejo nastanek ledvičnih kamnov
Naravni citrati iz limet so najboljša preventiva za preprečevanje in razgradnjo ledvičnih kamnov. Za maksimalne rezultate je najbolje popiti vsaj pol litra limonade iz limete. Seveda brez dodatnega sladkorja.

3. Limete zmanjšujejo tveganje za srčni napad
Študija American Heart Association je pokazala, da redno pitje skodelice limete za 19 odstotkov zmanjša nevarnost za nastanek krvnih strdkov. Naj se sliši še tako nenavadno, a limete imajo manj sladkorja kot pomaranče, grenivke in celo limone.

4. Limete odpirajo dihalne poti
Olja bogata s flavonoidi iz limet odpirajo dihalne poti. Nekaj naribane limetine lupine bo olajšal dihanje ljudem, ki imajo težave s sinusi in astmo.

5. Limete preprečujejo prhljaj
Esencialna olja v limetah imajo antibakterijske lastnosti, ki preprečujejo rast bakterij, ki povzročajo prhljaj. Redno uživanje limete daje celo boljše rezultate, kot mnogi šamponi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani