Interaktivni dodatki:






Datum: 24. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Presenečeni boste, zakaj je bolje zaspati z nogavicami na nogah

Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj je bolje zaspati v nogavicah. Razlogov je več: od krčnih žil, vročine do suhe kože ...

Zdravstvenih koristi, zakaj je bolje spati v nogavicah, vas bodo zagotovo presenetile:

1. Nogavice preprečujejo nočno potenje in povišan utrip
Ko imate nogavice, telo lažje uravnava temperaturo, sistem za hlajenje pa manj moti spanec. Naše telo je naravnano tako, da med spanjem uravnava temperaturo z nočnim potenjem in prilagajanjem srčnega utripa. Oboje deluje zelo obremenilno na telo in močno vpliva na kvaliteto spanca.

2. Preprečuje sušenje kože
Ljudje, ki imajo suho kožo, bi morali vedno spati v nogavicah. To isto velja tudi takrat, ko vas sonce močno opeče, v prostoru za spanje pa prihaja do velikih temperaturnih razlik (to velja tako pozimi, kot tudi spomladi). Bombaž na nogah deluje kot toplotni regulator, hkrati pa preprečuje, da bi se koža na stopalih popolnoma izsušila. Če imate na stopalih trdo in razpokano kožo, potem telo preko nog težje uravnavajo temperaturo v telesu. Izsušena koža lahko povzroči tudi izsušeno sluznico v nosu, to pa še bolj nemiren spanec, pri opečeni koži pa se boste hitreje in bolj intenzivno lupili.

3. Zmanjšuje vročino
Eden od prastarih receptov, kako ozdraviti vročino je, da nogavice namočite v jabolčni kis (dovolj je, da v kis namočite krpo, ki jo daste na stopalo, čezenj pa nogavice). Kis namreč uravnava pretok krvi, izboljša cirkulacijo in s tem zmanjša vročino, pa tudi pripomore h krepitvi imunskega sistema. Kisovi nočni obkladki so dobri tudi za čiščenje telesa.

4. Preprečuje nočni kašelj
Če imate težave z nočnim kašljem, potem poskusite zaspati v nogavicah, ki zadržujejo toploto, zaradi tega notranji procesi tečejo bolj nemoteno, kašelj pa bo izginil. Poskusite.

5. Grejejo noge
Nekateri za večerjo jedo pikantno hrano, ki prav tako izboljša prekrvavitev v nogah in prstih, lahko pa enostavno uporabite nogavice s katerimi boste dosegli isti učinek. Poleg tega nogavice ščitijo noge tudi pred krčnimi žilami, manjši pa bo tudi občutek utrujenosti in bolečih stopal, če ste dan prej veliko hodili.

Je pa ena stvar na katero pa pri nočnih nogavicah morate paziti!

Poskrbite, da boste imeli vsak dan sveže nogavice. Kaj vam bodo vsi ukrepi za kvalitetnejši spanec, če pa vas bo (včasih tudi podzavestno) motil vonj smrdljivih nogavic.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani