Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Naj vas ne bo strah zaradi celulita stopiti na plažo

Že res, da je do pravega poletja še nekaj časa, a razmišljati je potrebno že danes. Dermatologi pravijo, da ima celulit 90 odstotkov ženk. Kako se ga znebiti?

Celulit nastane, ko se na določenih mestih pod kožno naredijo maščobne obloge, kar povzroči neprijeten grudičast videz. Prvi pojav celulita je že v puberteti, dobijo pa ga tudi moški, čeprav večinoma to velja za ženske. Najpogosteje ta pojav opazimo na zadnjici in stegnih, lahko pa se pojavi tudi drugje.

V osnovi poznamo tri vrste celulita. V razred 1 spada celulit, kjer se kliničnih simptomov ne vidi, so pa pod mikroskopom že zaznane osnovne anatomske spremembe. Razred 2 je komaj opazen s prostim očesom, se pa na koži pojavlja bledica, območja z nižjo temperaturo, kjer je tudi koža manj elastična. Celulita še ne opazimo, opazimo pa spremembe na koži. In še razred 3, kjer je koža vidno hrapava (podobno kot pri lupini pomaranče).

Četudi se vam zdi, da še nimate izrazitega celulita, to pomeni, da morate ukrepati.

Tokrat vam predstavljamo preprost, a učinkovit recept, kako se na naravni način boriti proti podkožnim maščobnim blazinicam. Zapomniti si morate, da je najboljše zdravilo proti celulitu vztrajnost. Če boste popili en kozarec, sprememb ne boste opazili. Če pa ga boste pili vsaj mesec, ali dva (zato je dobro s pitjem začeti že danes), pa boste poleti bolj samozavestne.

Kaj potrebujete?

Sestavine:

  • lupine ananasa
  • 2 litra vode
Priprava:

Priporočamo vam, da preden začnete jesti ananas, ga temeljito operete, kajti prav lupina je tisti del, ki je najbolj koristen. Vse kar morate narediti je, da lupine daste v posodo, jih prelijete z vodo in dajte kuhati. Ko se bodo začeli delati mehurčki, torej tik pod vreliščem, posodo postavite, počakajte, da se ohladi in pijte to vodo čez cel dan. Nikar ne spijte vsega naenkrat, kajti prav zmernost čez dan povzroči, da je telo enakomerno hidrirano in tako lahko topi nadležne maščobe.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani