Interaktivni dodatki:






Datum: 27. MAR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj morate vedeti o mešanici sezama in medu

Kaj je lahko bolj zdravo od najbolj zdravega? Vsekakor je to mešanica, ki dokazano zdravi vsaj 10 bolezni.

Mešanica medu in sezama ima neverjetno prijeten okus, za zdravje pa skorajda ni boljšega. Sezam je idealen vir vitaminov in mineralov, predvsem železa, magnezija, kalcija, mangana, bakra, fosforja, omega-3 in -6 maščobnih kislin, ko pa gre za vitamine, jih ima sezam izredno veliko vitaminov E, A in B.

Mešanica sezama in medu je vir esencialnih aminokislin, ki so telesu nujno potrebna. Krepi imunski sistem, pomaga pri zaprtosti, zmanjšuje apetit in še posebej zmanjšuje željo po sladkem, zdravi bolezni želodca, gastritis, razjede ...

Kako pripravimo zdravo mešanico?

Zelo pomembno je, da pojeste žlico tega pripravka na tešče, ker bo tako telo absorbiralo največ hranilnih snovi, učinkovalo pa bo čez cel dan.

Zjutraj si tako pripravite žlico sveže mletih sezamovih semen in jim dodajte žlico toplega medu (dovolj je, da ga segrejete do 40 stopinj, da postane tekoč - samo naravni med se pri 40 stopinjah utekočini). Segret med je koristnejši, da ga boste lažje zmešali s sezamom.

Ima pa ta mešanica eno slabo stran ... Žlička medu in sezama ima približno 8 gramov maščob, 21 gramov ogljikovih hidratov, 1 gram vlaknin, 3 grame beljakovin in ogromnih 648 J (155 kalorij). Zato je dovolj, če pojeste eno, največ dve taki mešanici na dan.

In nikar ne goljufajte in si z medom in sezamom ne mažite palačink, pa naj bo še tako dobro ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani