Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAR 22 - DOBRO JE VEDETI

Pravijo mu tudi "naravni redbul"

Sok, ki ga nekateri zdravniki predpišejo bolnikom, ki se zdravijo s kemoterapijo, priporočljiv pa je tudi, ko teh težav nimate.

Ko so v zdravstvu začeli uvajati zdravljenje s kemoterapijo, je bil ta sok skorajda obvezen dodatek za vse bolnike. Ko ga popijete, vam povrne energijo, izboljša imunski sistem in poveča odpornost, izboljša krvno sliko. Z leti se je predpisovanje tega soka precej zmanjšalo, ker pa ima velik pozitiven vpliv tudi na splošno zdravje, je prav, da se ga spomnimo preden se nas loti kakšna huda bolezen.

Na žalost ima sok eno veliko napako in sicer: ima precej samosvoj in neprijeten okus, dobra okoliščina pri tem pa je, da vsi, ki so ga začeli piti, so s pitjem nadaljevali. Učinek pitja odtehta zadrego z okusom.

Sestavine:

  • 1 kilogram rdeče pese
  • 1/2 kilograma korenčka
  • 3 limone (glejte, da bodo prave limone - rumene in z debelo lupino)
  • 3 pomaranče
  • 3 zelena jabolka
  • med (po okusu)
Priprava:

Vse sestavine dobro operite. Peso, korenček in (neolupljena) jabolka narežite na kose in jih dajte v mešalnik. Dodajte še sok limon in olupljene pomaranče. Miksajte tako dolgo, da dobite gladko, homogeno zmes.

Tak sok precedite skozi bombažno krpo in ga prelijte v stekleni vrč, kjer ga lahko hranite največ 3 do 4 dni v hladilniku.

Popijte vsak dan zjutraj na tešče po pol skodelice tega soka. Za boljši okus si ga sicer lahko zmešate z vodo in dodate kakšno žličko medu, a ko se boste navadili, ne boste imeli težav. Vendarle gre za vaše zdravje.

Že po nekaj dneh boste razumeli, zakaj temu napitku mnogi pravijo "naravni redbul".

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani